Quantcast
Kezdőlap Programajánló Adventi programajánló

Adventi programajánló

Pöttyöslabda

Két héttel karácsony előtt már szinte minden csak az ünnepről, az ünnepre való készülődésről szól. Reméljük, hogy azért egy-egy fél napot a kikapcsolódásra is szántok, hisz az egész családnak fontos, hogy az ünnepi időszak ne csak a túlhajszoltságról szóljon. Ebben az időszakban is számos izgalmas a családi „lassító” program is található a kínálatunkban.

Ünnepváró programok a Budai Vigadóban

December 13-án 11 órától kézműves vásárral veszi kezdetét az Ünnepváró programsorozat a Hagyományok Házában. December 14-én délelőtt Bognár Szilvia tart majd családi- és gyerekkoncertet, emellett kiadványvásárral, karácsonyi mesekönyv-lemez előadással, tekerős gyerektáncházzal várják az érdeklődőket. A kézműves workshopon lehetőség lesz gyertyát mártani, diócsörgőt vagy fémdomborítással karácsonyfát készíteni. December 15-én a Dúdolj! Ringass! Táncolj! című családi foglalkozással indul a nap, majd koncertek és kézműves foglalkozások lesznek. A délelőtt folyamán csuhé és gyékény felhasználásával karácsonyi kopogtatót és karácsonyfát, délután pedig csengettyűs gyapjúbárányt és csuhéangyalt készíthetnek az érdeklődők.

Adventi hétvége a Skanzenben

Két adventi hétvégén is kinyitja kapuit a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, s ebből szerencsére egy még előttünk áll. Az ünnepi készülődés részeként falusi szokások felelevenítésével, finomságok kóstolásával és kézműves programokkal várja látogatóit a múzeum. Lesz betlehemezés és lucázás, a kézműves foglalkozásokon adventi koszorút, kopogtatót, gyapjúbárányt, papírbetlehemet, karácsonyfa díszeket készíthettek. A tárlatvezetések során belekóstolhattok a falusi karácsonyok hangulatába. A Skanzen Vigadóban tartott műhelymunkákon egyedi, saját kezűleg elkészíthető ajándékok megalkotásához nyújtanak segítséget. Az érdeklődők készíthetnek madáretetőt, fürdőbombát, nemez nyakéket, de süthetnek ehető ajándékokat és hazavihetik saját készítésű szaloncukrukat is.

XIX. Adventi Kastélynapok

A karácsonyi készülődés forgatagában hangulatos kikapcsolódás lehet egy gödöllői látogatás, hisz a kastélyban megrendezett népszerű Adventi Kastélynapok idén is a kulturális és családi programok színes palettáját vonultatja fel december 14-én és 15-én. Az év legbensőségesebb időszakában újra ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély – immáron 19. alkalommal – és számos szórakozási lehetőséget kínál a látogatóknak. A két nap során többek között megnézhetitek a Betlehemi történetet a Maszk Bábszínház előadásában, elhangzanak részletek Csajkovszkij Diótörőjéből, amit a Pro Musica Fúvósötös dolgozott fel mind a kicsik, mind a nagyok számára, és meghallgathatjátok a Katáng együttes interaktív koncertjét. Ezen kívül lesz porcelánfestés bemutató, jászol élő állatokkal és Holle anyó kuckójába a bekukkanthattok.

Ünnepi családi alkotóműhelyek az elmélyülés jegyében

Több helyen is rendeznek ezen a hétvégén ingyenes ünnepi alkotóműhelyt. Az óbudai Esernyősben a PrintCiklivel készíthettek hazavihető karácsonyi képeslapokat és nyomatokat egy XIX. század végi muzeális tégelysajtóval, valamint egy veterán 70 éves levonatkészítő berendezéssel. A murmóban családi képzőművészeti műhelyre várják karácsony előtt a LÉLEK-MŰVÉSZET – művészeti-, és mentálhigiénés közösségi esemény nyitott adventi alkotó délutánján mindazokat, akik szeretnének néhány órában elcsendesedve, önfeledten, játékosan alkotni. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ez alkalommal karácsonyi képeket, képeslapokat készíthettek grafikai présgéppel.

Ingyenes adventi családi programcsokor

A karácsony előtti időszakban minden hétvégén összegyűjtjük, hogy mely karácsonyi vásárokra érdemes kilátogatni akár akkor is, ha vásárolni nem szeretnétek, de egy-egy délelőttre vagy délutánra kellemes családi programot kerestek. Az Óbudai Adventen szomaton délután 4 órától Szalóki Ági koncertjét hallgathatjátok. Ági ez alkalommal négy gyermekalbumáról válogatott zenéket hoz el a közönségnek, ami mellett természetesen karácsonyi dalok is felcsendülnek majd. Vasárnap érdemes ellátogatni a Rákosmenti Adventre, mert itt sokak kedvence, a Kaláka lép fel 16:00 órától. A Városháza park fűtött hüttéjében szintén vasárnap a Fabula Bábszínház előadását nézhetitek meg, a Józsefvárosi Adventen pedig a Kolompos lép fel ezen a hétvégén.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog