Quantcast
Kezdőlap EgészségAnya lelke Anyák és a fesztiválok: Egy kaland a kötelezettségek határán túl!

Anyák és a fesztiválok: Egy kaland a kötelezettségek határán túl!

Pöttyöslabda

Helló anyukák! Hadd meséljek nektek egy kis történetet, amely mindannyiunkat érint, de gyakran elfelejtjük megélni: a zenei fesztiválok varázslatos világáról! Igen, jól hallottátok, azt a helyet, ahol a pelenkázócseréket és a szendvicsek elkészítését egy jó nagy kakaós tölcsérre cserélhetjük. Álom, nem?

Na jó, legyünk őszinték, anyaként az életünk jelentős részét a gyermekeinkkel és a mindennapi kötelezettségeinkkel töltjük. Nem is rossz, de néha egy kis időre kiszakadni a “szuperanyuka” szerepből és belevetni magunkat egy fesztivál őrületébe, az igazi lelki feltöltődés lehet!

Először is, felkészülés. Mielőtt elindulnál, jobb, ha a szívverésedet hangosítod, mert az előkészületek igazi kalandtúra lesznek. Mennyi bébiételt hozzak magammal? Mennyi pelenka kell? Mire van szükség a túléléshez egy hétvégére? Nos, itt jön a nagy titok: fogd a minimumot és dobd feljebb a létrán! Találkozol más anyukákkal, akikre mindig számíthatsz, akik szívesen segítenek. És hidd el, ha úgy döntesz, hogy néhány szendvicset meghagysz a gyerekeknek, akkor még mindig marad bőven játékban a kihagyott póknéni pontok miatt!

Mikor végre megérkezel a fesztiválra, érezni fogod a levegőben a szabadságot. Az első pillanattól kezdve, amikor a táborod felállítod, az izgalom átjár. Nyugodj meg, ez az érzés nem a gyermekveszteség hormonja, hanem a felszabadulás boldogabbik testvére!

A barátnőkkel való találkozás pedig épp olyan, mintha egy hosszú veszélyes küldetést teljesítettél volna, csak éppen bejutottál a sátrak közé! A körben ülve, a sörödet kortyolgatva, és közben a legjobb fesztiválbandákra ugrálva, azt érzed, mintha épp a világ legmenőbb anyucsapata lennétek. És ha valaki azt mondja, hogy együtt táncolni rosszabb, mint egy gyerekműsor, azzal ne törődj! Egy igazi anya tudja, hogyan viselkedik a színpadon, és mennyire fontos a minőségi “kacagás-felhasználás”!

De ne felejtsük el a fesztiválok másik nagy attrakcióját sem: a higiéniai kihívásokat! Ha az ember hosszú időn keresztül kénytelen a mosdó helyett kreatív megoldásokat alkalmazni, az eredmények szó szerint a konyhába csapódnak. A vicces része az, hogy az ilyen pillanatokban az ember nem fogja érezni az anyukai lelkét, hanem azon fog morfondírozni, hogy ez valószínűleg a férje szakmája. Tehát, ha észreveszed magad különös helyzetben, mosolyogj, húzd ki a gumikesztyűt, és lásd be, hogy ez a valódi szabadság!

Összességében, kedves anyukák, egy zenei fesztivál egy igazi túlélőképzés lehet számunkra. A tökéletes hely, ahol elengedhetjük a gyeplőt, és megmutathatjuk a rock ‘n’ roll anya oldalunkat. Azért vagyunk anyák, hogy vigyázzunk a családunkra és a szeretteinkre, de néha muszáj elengednünk a gyeplőt és felszabadítanunk a bennünk rejlő vadállatot.

Szóval, anyukák, pakoljatok be egy kis pótnadrágot, zúzócipőt és az összes vicces pólót, amit csak találtok. Induljatok el a kalandra, élvezzétek a szabadságot, és ne feledjétek: mindig ott van egy Anyavilág, amely értetek kiált, “Rock on, anyukák!”

Ez is tetszeni fog