Quantcast
Kezdőlap EgészségFejlesztés, nevelés, pszichológia Az iskolában megháromszorozták a pihenőidőt, és azonnal érzékelik jótékony hatását

Az iskolában megháromszorozták a pihenőidőt, és azonnal érzékelik jótékony hatását

pottyos

A pihenőidő sokkal több a gyerekek számára, mint lehetőség a játékra.

A pihenőidő sokkal több a gyerekek számára, mint lehetőség a játékra.

szunido

Az alatt az idő alatt, amikor nem mondja meg senki a gyerekeknek, mit kell csináljanak, úgy tud pihenni az agyuk, hogy órán is jobban tudnak majd figyelni. Ráadásul ilyenkor szaladgálnak, mozognak, ami külön jót tesz. Erre alapozott az a texasi iskola, ahol úgy döntöttek, négy nagyobb szünetet tartanak az iskolai napon, és megnézik a hatást. Jó tapasztalataik vannak.

A tanárok eleinte aggódtak, mondván, hogy így kevesebb idő jut a tanulásra, lemaradnak majd a tananyaggal. Azt tapasztalták öt hónap után, hogy a gyerekek igazából jobban tanulnak, mert a benn töltött időben jobban tudnak koncentrálni.

Nem csak, hogy jobban figyelnek, de szófogadóbbak, nem kalandoznak el az egyéni felkészülés közben sem, és önállóbbak is lettek azóta.

Gyerekorvosok azt mondták, hogy a szabadidő nagyon fontos a gyerek fejlődésében, hiszen azt mozgással tölti. Még egy felnőtt is jobban elfárad, ha egész nap az irodában ül, így a gyerekektől végképp nem várható el, hogy egész nap tudjanak koncentrálni anélkül, hogy mozognának egy kicsit.

Forrás: playgroundprofessionals.com

Ez is tetszeni fog