Quantcast
Kezdőlap Aktuális Az újonnan megnyitott LEGO® House igazi tisztelgés a kreatív játékélmény előtt

Az újonnan megnyitott LEGO® House igazi tisztelgés a kreatív játékélmény előtt

pottyos

A 25 millió LEGO® kockával megtöltött, mintegy 12 000 négyzetméteres ház megnyitotta kapuit egy teljesen új kreatív univerzum előtt. A dániai Billundban felépített LEGO® House-ban mostantól a gyerekek és a kreatív felnőttek az év minden napján részesei lehetnek a valódi LEGO élménynek.

A négy év alatt felépített LEGO® House a világ legegyedülállóbb LEGO® élményét kínálja. A házat ma nyitották meg a dániai Billundban, ahol az ikonikus LEGO® kockát is feltalálták. A nagyszabású rendezvényen maga a koronaherceg és a koronahercegnő is részt vett.
 
A LEGO tulajdonosa, Kjeld Kirk Kristiansen számára a ház egy olyan tér, amelyben a LEGO rajongók sokkal többet tudhatnak meg arról, hogy a LEGO kockákkal történő játék milyen új távlatokat nyit meg.

„Sok éve álmodtam arról, hogy létrehozunk egy olyan helyet, ahol megoszthatjuk látogatóinkkal a valódi LEGO élményt. A LEGO House megépítésével a kreativitást és a játékon keresztüli tanulásban rejlő erőt ünnepeljük. A játékon keresztül a gyerekek az olyan alapvető készségeiket fejlesztik mint a kreativitás, az együttműködés vagy a problémamegoldás” – mondta a tulajdonosok harmadik generációját képviselő Kjeld Kirk Kristiansen, majd hozzátette:

“A LEGO kockákkal megtöltött dobozoktól kezdve, amely otthon van a gyerekeknek, a fantasztikus LEGO House-ig, amelyet ma ünneplünk, minden LEGO élmény szívében az egyedülálló és időtlen LEGO kocka áll. A LEGO kockával lehetőségünk nyílik arra, hogy kreatívan fejezzük ki magunkat és a képzeletünk segítségével megvalósítsunk bármit. A lehetőségek tárháza végtelen és sehol a világon nem tapasztalható meg ugyanaz az élmény mint a LEGO House-ban.”

A LEGO House középpontjában az élményzónák állnak, ahol a két kiállítás mellett négy játéktér található, amelyek segítségével számos módon felfedezhetjük kreativitásunkat. A zónák négy különböző színre épülnek, amelyek közül mindegyik más-más szemszögből közelíti meg a játékot és a tanulást. A Piros a kreativitást, a Kék a kognitív képességet, a Zöld a szociális készségeket, a Sárga pedig az érzelmi intelligenciát jelképezi.

„Minden aktivitás, amellyel a házban a látogatókat várjuk, összefonódik a LEGO filozófiájával, amely szerint a játékon keresztül történő tanulás elősegíti az innovációt és a kreativitást. A játék beépült a LEGO Csoport DNS-ébe, és valóban életre kelt a LEGO House-ban. Minden – az élmény zónáktól kezdve a kültéri helyszíneken keresztül az étkezési megoldásokig – a játékra és a kreativitásra épül, szóval teljesen mindegy hogy mihez kezdünk a LEGO House-ban, annak valami köze lesz a játékhoz” – mondta Jesper Vilstrup, a LEGO House vezérigazgatója.
Avatási ünnepség
 
375 vendég, köztük a koronaherceg és a koronahercegnő vett részt a LEGO House hivatalos megnyitóünnepségén. Beszédében a koronahercegnő a játék fontosságáról beszélt:

„Nagy öröm volt részt venni a LEGO House megnyitóján. Játék közben folyamatosan fejlődnek a gyerekek – használják a kreativitásukat és szociális képességüket. Mindannyiunknak szüksége van arra, hogy játsszunk, és az új épület csodálatos lehetőséget ad arra, hogy felfedezzük a játékot.”

Ha szeretnél ellátogatni a LEGO House-ba, az érkezésedet előre kell jelezni a LEGO House weboldalán a látogatószám korlátozása miatt. Ez amiatt szükséges, hogy minden látogató átélhesse a teljes élményt hosszú sorok és a zsúfolt élményzónák nélkül.

Ez is tetszeni fog