Quantcast
Kezdőlap Aktuális Családi programok az őszi Margón

Családi programok az őszi Margón

pottyos

Kézműves, rajzolós, felfedezős lehetőségek családoknak az irodalmi fesztiválon

Kézműves, rajzolós, felfedezős lehetőségek családoknak az irodalmi fesztiválon

margo 01

5 nap, 55 program, 35 dedikálás, rengeteg szerző és új kötet bemutatkozása mellett számos gyerekprogram is lesz október 12-16. között a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár alkalmával, a Kazincy utcai Tesla Klubban. A rendezvény összes programja, a könyvvásárt is beleértve, ingyenes.

margo 02Nemcsak a felnőttekhez szól a fesztivál, hiszen az október 15-16-i hétvégén napközben számos gyerek- és ifjúsági program is lesz a Margón, illetve olyan események, amelyek a szülőket érdekelheti, például Szily Lászlóval Till Attila beszélget új kötetéről, a Beírásról, amelyben eddigi életük legnagyobb kalandjára, a beiskolázásra és az iskolás évekre készíti fel az apákat az író, újságíró. A kisebbekhez szól a Szuper napom van! című program: Csapody Kinga és Pásztohy Panka mesékkel és közös rajzolással várja a gyerekeket  szombat délelőtt. Az azonos című kiadvány tulajdonképpen egy beszélgetőkönyv: a közös olvasás és a gyönyörű illusztrációk nézegetése közben könnyebben indul el dialógus szülő és gyereke között például arról, miért is jó kipróbálni új dolgokat. Mester Kata, a BOOKR Kids Mesetár digitális könyveinek illusztrátora kézműves foglalkozást tart, Király Levente humoros, verses kutyasorolójának illusztrátora, Igor Lazin pedig rajzol a gyerekekkel.

Az interaktív foglalkozások mellett felolvasószínház is lesz, Roald Dahl Matilda című regényéből: Martinovics Dorina, Murányi Tünde, és Györgyi Anna színművészek a felnőttekkel szembeszálló, különleges, könyvmoly kislány történetét keltik életre. Az apropó pedig, hogy a szerző születésének 100. évfordulója alkalmából indította útjára a Kolibri Kiadó a Roald Dahl-életműsorozatot, amelyben megjelent A barátságos óriás (Nagy Sándor fordításában) és a Matilda (Totth Benedek új fordításában).

margo 03A Margón a gyerekek a várost is jobban megismerhetik: az idegenvezető Tittel Kinga gyerekeivel közös sétáiból inspirálódva alkotta meg a Mesélő Budapest című családi útikönyvet, amely válaszol a 7–14 évesekben  leggyakrabban megfogalmazódó kérdésekre. A térképekkel, fotókkal és izgalmas várostörténeti érdekességekkel teli kötetből ízelítőt kaphatnak, akik velük tartanak a rendhagyó városi sétán a régi pesti zsidónegyedben.

A fiatalok között nemcsak olvasókat és rajzolókat, de írókat is keresnek: a Menő Könyvek kamaszszerkesztősége pályázatot hirdet, ahol a jövő nagy ifjúsági szerzőit keresik. A pályaműveket október 12-ig lehet beküldeni, a nyilvános eredményhirdetésre pedig október 16-án, vasárnap délben kerül sor a Margón.

Az őszi, idén először a Margót kísérő könyvvásár is családi program: belépő nincs, a kiadók jelentős kedvezményt adnak a friss megjelenéseikből és a karácsonyi ajándékkönyvekből.

Az őszi Margó teljes programfüzete itt lapozható online:
https://issuu.com/margofeszt/docs/margo2016progfuz_3d47c2d14ad83e

Ez is tetszeni fog