Quantcast
Kezdőlap Aktuális Diabétesz séta idén kétszer az egy csepp egészségnapon

Diabétesz séta idén kétszer az egy csepp egészségnapon

Pöttyöslabda

A Diabétesz Világnapján, november 14-én vasárnap rendezi meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes eseményét, az Egy Csepp EgészségNapot a Millenárison, Budapesten. Reggel 9-18-ig a látogatók csaknem 10 ingyenes szűrővizsgálaton, tanácsadáson vehetnek részt. A hagyományos Diabétesz Sétát, melyet Erős Antónia vezet, ezúttal kétszer rendezik meg: 12:00-kor indul az első kör, majd 15:00-kor a második. A sétával az alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért és a szövődmények kialakulásának elkerüléséért, késleltetésért, valamint, hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti. A Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én ünnepeljük. Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez.

A Diabétesz Séta online közösségi kihívással is kiegészül, melyet a Kék Kör Túra elnevezéssel indított az alapítvány a Magyar Természetjáró Szövetséggel együtt. A Millenárison egy gyaloglópadon sétálhatnak a látogatók, a cél a „kilométerek gyűjtése”, de a játékba online bárki csatlakozhat. A Kék Kör Túráról az Egy Csepp Figyelem Alapítvány weblapján és közösségi oldalain találnak részleteket. A megtett kilométereket vasárnap este, a programsorozat végén összesítik, és nyereményeket sorsolnak ki a résztvevők között, a fődíj egy roller és további díjakat sorsolnak ki a résztvevők között. A cél az Országos Kékkör távjának, a 2550 km-nek a megtétele.

A rendezvény ingyenes, de online vagy helyi regisztrációhoz kötött, és védettségi igazolvánnyal vagy 48 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel látogatható. A szervezők kérik a maszk használatát. További részletek: egycseppfigyelem.hu

A Diabétesz Világnapot minden évben november 14-én ünnepeljük. Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez.

Ez is tetszeni fog