Quantcast
Kezdőlap Aktuális Díjat nyert a Tudás 30 másodpercben sorozat!

Díjat nyert a Tudás 30 másodpercben sorozat!

pottyos

A sorozat köteteiben minden egyes fogalomról egy tömör, 30 másodperces, világos magyarázatot olvashatunk, amit egy 3 másodperc alatt áttekinthető összefoglaló erősít meg. A trendi, színes illusztrációk is hozzásegítenek a fogalmak megértéséhez.

 

A sorozat köteteiben minden egyes fogalomról egy tömör, 30 másodperces, világos magyarázatot olvashatunk, amit egy 3 másodperc alatt áttekinthető összefoglaló erősít meg. A trendi, színes illusztrációk is hozzásegítenek a fogalmak megértéséhez.

A Tudás 30 másodpercben kötetei újoncnak számítanak, a Babilon Kiadóban, a Mi MICSODA könyvekhez képest – egy viszonylag új, a brit Ivy Press égisze alatt születő sorozathoz tartoznak, melynek felnőtt verziója is ismert. Az Ivy Press az innovatív szemléletről híres a könyvkiadásban nemzetközi szinten is. A „30 másodpercek” lendületes könyvek, egy-egy téma igazi szakembereinek tollából (a magyar verziókat neves lektorok felügyelik), életteli illusztrációkkal, melyek a képregények stílusához igazodnak leginkább.

A kötetek egy-egy témát (könyvenként 50-et) egy-egy oldalpáron fejtenek ki bravúros közvetlenséggel és alapossággal, és ami a fő: könnyen érthetően. Az egy szuszra elolvasható fejezetek szélén 3 másodpercben megtaláljuk a „lényeget”. Akit pedig a szórakoztató illusztrációk és az olvasás öröme sem hoz eléggé lázba: 3 perces küldetéseket is találunk a könyvek lapjain, melyek remekül modellezik a világ működését alakító erőket kicsiben, és igazi kihívást jelentenek az aktívabb gyerekeknek is. Pár példa: modellezhetünk rakétaindítást lufi és szívószál segítségével, krátereket készíthetünk lisztből és vízből, atomerőművet építhetünk mindössze 10 teniszlabda és 9 vécéguriga segítségével, a szupernóvahatást pedig A világűr 30 másodpercben szerzője szerint különböző méretű labdákkal is pompásan lehet szemléltetni! Az első pillantásra csupán trendinek tűnő illusztrációk remekül egészítik ki a szöveget, átismétlik, összefoglalják a leírtakat. Tehát az „ismétlés a tudás anyja” elvét követve az egyoldalas leírást követi az egymondatos összefoglaló, majd az egyoldalas illusztráció az előzőekben leírtakat vizuálisan is rögzíti.

Három szóban a Tudás 30 másodpercben: lendület, kísérletezés, összegzés.

Újdonságok 2016-ban:

rovarokRovarok 30 másodpercben

30 ízeltlábú téma, mindössze fél percben kifejtve, a rovarok szerelmeseinek!
Felfedező útra hívjuk az olvasót a rovarok bámulatos világába. Az információk sorát gyors összefoglalók és izgalmas küldetések teszik változatossá. A kezdő rovarszakértőket vidám illusztrációk segítik abban, hogy könnyen kiismerjék magukat a Földön élő állatok legnépesebb osztályában.

  • Értsd meg, miért van a rovarok vázrendszere a testükön kívül!
  • Fedezd fel, hogy működik a hangyák, a méhek és a termeszek társadalma!
  • Tanulj arról, mit esznek a rovarok, hogyan vadásznak, és védekeznek!
  • Tudd meg, mennyire fontosak a rovarok az emberek életében!

 

 

idojatar boriIdőjárás 30 másodpercben

30 lebilincselő téma fél percben a felhőket kergetőknek!
Nem mindennapi felfedezőútra hívja magával ez a könyv az olvasót. Az úton pedig megannyi érdekesség, új ismeret, izgalmas küldetések sora vár, és nyúlfarknyi összefoglalók segítik a frissen megszerzett tudás megtartását. Ez a mókás és trendi rajzokkal illusztrált könyv kiváló bevezetést nyújt a Föld időjárásának különös, bámulatos és rendkívül változatos világába.

  • Értsd meg az időjárást alakító folyamatokat!
  • Fedezd fel, hogyan dolgoznak a meteorológusok!
  • Ismerd meg a legszélsőségesebb időjárást is!
  • Tanulj a különböző éghajlatokról!

Megjelenés: 2016. február

Ez is tetszeni fog