Quantcast
Kezdőlap EgészségDolgozó anya Dolgozó anya vagyok – akkor a gyerekeimnek már nem is lehet csodálatos nyara?

Dolgozó anya vagyok – akkor a gyerekeimnek már nem is lehet csodálatos nyara?

Pöttyöslabda

“Olyan gyorsan felnőnek, élvezd ki azt a néhány nyarat, amíg kicsik és tedd varázslatossá!”

Te is sokszor hallottad, ugye? Ne érts félre, értem én is, tényleg nagyon gyorsan felnőnek, és tényleg ki kell használni minden pillanatot, amikor még kicsik, mert az valóban nagyon gyorsan elillan. Csakhogy én nyáron is dolgozom.

A varázslatos nyár nekem a hétvégékre koncentrálódik, esetleg, ha szerencsés vagyok, és maradt még szabadságom, akkor kivehetek egy vagy két hetet. De nekem ezeken a varázslatos nyári hétvégéken is ételt kell készítenem a családnak, ki kell takarítanom, mosnom.

Nem azt mondom, hogy én nem szeretném, ha a nyár egy egybefüggő kerti parti lenne a gyerekeimnek is. De, dehogynem, szeretném én is, hogy folyton mezítláb szaladgáljunk a kertben, jégkrémet készítsünk, virágokat szedjünk. De dolgozó anyaként ezt nem tudom megtenni, és úgy gondolom, nem fair, amiért ezért még lelkifurdalást is ébresztenek bennem.

Hozzáteszem, ezek a varázslatos nyár elvárások szerintem az otthon lévő anyukákkal szemben is túlzás. Mert hiába vagy otthon, akkor is rengeteg teendőd van a háztartásban, és azt pedig már nem tudod megfizetni, hogy mindig még újabb és még újabb kerti játékokkal kápráztasd el a gyereket, aki jön oda hozzád, hogy unatkozik, és tévézhet-e?

Szóval, egyrészt, köszi, tudom, hogy kevés olyan nyár van, amikor kicsi a gyerekem, és miközben szeretném, hogy ezek különleges élmények legyenek neki, nem tudom nem észrevenni, hogy én ugyanolyan hétköznapokat élek meg, mint az év többi szakában.

Másrészt pedig, arról miért nem szólnak ezek a tanácsok, hogy örülj annak is, amikor már nem kicsi a gyereked nyáron, mert az azt jelenti, hogy valószínűleg felneveltél egy önálló felnőttet, juhú neked! Ráadásul lehet, hogy végre te is élvezhetsz egy varázslatos nyári estét – nem a homokozóban, hanem valami olyan helyen, ami jobban passzol a te ízlésedhez, mondjuk egy vízparti bár teraszán, felnőttek társaságában.

Persze, a nyári szünet egy varázslatos időszak, a gyerekkor egyik különleges ajándéka. És igen, igyekszünk mindent megtenni, hogy a gyermek különleges élményeket szerezzen ilyenkor. De ha egyszer nincs lehetőségünk a teljes két hónapot fiesztává változtatni, akkor se kelljen már furdaljon a lelkiismeret!

Szóval, hajrá, dolgozó anyuka! Élvezd a nyarat, ahogy tudod!

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog