Quantcast
Kezdőlap Aktuális Egy morcos macskával a koraszülöttekért!

Egy morcos macskával a koraszülöttekért!

pottyos

Jótékonysági árverést tart a Semmelweis Orvostudományi Egyetem II. Női Klinika Koraszülött Intenzív Osztálya javára a Deluxe Dollz Design Circus.

Jótékonysági árverést tart a Semmelweis Orvostudományi Egyetem II. Női Klinika Koraszülött Intenzív Osztálya javára a Deluxe Dollz Design Circus.

grumpy cat small

Magyarországon minden 10. baba túl korán érkezik a világba, ami azt jelenti, hogy akár hónapokon keresztül is  inkubátorban kell élniük. Hogy ezek az apró, de küzdeni elképesztő erővel bíró gyerekek minél optimálisabb körülmények között pótolhassák be lemaradásukat, és mielőbb hazatérhessenek családjukhoz, rengeteg segítségre van szükség. Nemcsak nekik, de az őket ellátó és ápoló intézményeknek is.

Ezért Négyessy Nedda és Kovács Eszter – akik együtt alkotják a Deluxe Dollz Design Cirkusz csapatát – arra gondoltak, hogy ők is megpróbálnak segíteni a maguk módján: a jelenlegi, Szimpla Kertben helyet kapott kiállításuk végén egy zárópartit tartanak, melyen jótékonysági árverésre bocsátják egyik képüket, a Morcos Macskát. A befolyt összeget pedig teljes egészében felajánlják a Semmelweis Orvostudományi Egyetem II. Női Klinika Koraszülött Intenzív Osztálya javára, remélve, hogy így a koraszülött babák még jobb körülmények között fejlődhetnek, és gyorsabban kezdhetik meg mindennapi életüket is.

A rendezvény, mely egyben az alkotók kiállításának zárópartija is, a Szimpla Kertben lesz (1075 Budapest, Kazinczy utca 14.) 2016. február 25-én, 19 órától. A jótékonysági árverés 20 órától kezdődik!

A rendezvényen közreműködnek:
Pátkai Rozina, jazzénekesnő
AKT Színház (Alkalmi Kapcsulatok Társulása Koncertszínház)
Taurin Cirkuszcsoport
Szerényi Gábor grafikusművész
Az árverést vezeti: Artner Sisso Szilvia író, újságíró.
 
Az árverésre bocsátott olajfestmény a Morcos Macska, akit a közönség az alkotók design termékein már megismert és annyira a szívébe zárt, hogy azóta is ő a kedvenc figura.
 
A rendezvény nyilvános, az alkotók minden érdeklődőt örömmel várnak!

Az esemény FB oldala: https://www.facebook.com/events/1556711201309740/

Ez is tetszeni fog