Quantcast
Kezdőlap EgészségFejlesztés, nevelés, pszichológia Ez a kalkulátor megmutatja, milyen életkorban, mikor fektesd le a gyerekedet

Ez a kalkulátor megmutatja, milyen életkorban, mikor fektesd le a gyerekedet

Éva Magazin

Elméletben legalábbis. Azért szólhatna valaki az én gyerekeimnek is róla.

Termékenységi és szülési kalkulátorokról biztosan hallottál, sőt lehet, hogy használtál is ilyesmit. És azt tudod-e, hogy olyan is létezik, ami azt számítja ki, hány évesen mikor dugd ágyba a gyerekedet? A felület használata rém egyszerű, csak a kicsi életkorát, és azt kell beírnod óra percre, hogy mikor szeretnéd, hogy fölkeljen. Ezek után a kalkulátor hipp-hopp kilöki, mikor kellene lefeküdnie ahhoz, hogy idézem: „minden adott legyen a mosolygós, hisztimentes reggelért”.

Elméletben legalábbis. Őszinte legyek, azt esetleg még el tudom képzelni, hogy egy ilyen kalkulátor a bizonytalanabb, első gyerekes szülőknek hasznos lehet; gyakorlottabbak viszont nagyjából csukott szemmel, maguktól is pontosan meg tudják mondani, mikor jön el a lefekvés ideje; hogy mikor változik át egy szempillantásra üres tekintetű, hisztiző kis zombivá az előző pillanatban még bájosan legózó apróság. Aztán vagy ágyba tudják dugni, vagy nem.

A kalkulátor készítői azt azért leszögezik, hogy minden kisgyermek biológiai órája eltérő; van, aki 8 óra alvással is vígan elvan, miközben mások totálisan kezelhetetlenek, ha nem tudják a 12 órájukat megaludni.

De akkor, hogy is van ez a boldog reggelekkel?

Olvas tovább az Éva magazin oldalán >>

Ez is tetszeni fog