Quantcast
Kezdőlap Aktuális Ezek a 2015-ös diafilmek lettek a családi kedvenceink

Ezek a 2015-ös diafilmek lettek a családi kedvenceink

pottyos

A diafilm nem megy ki a divatból, vasárnap nézzétek együtt a családdal a meséket!

 

A diafilm nem megy ki a divatból, vasárnap nézzétek együtt a családdal a meséket!

NEGYSZOGLETU 19 Fotor CollageBoribon autózik
Marék Veronika meséit szinte kívülről tudják a legkisebbek, és a belőlük készült diafilmek is mindig listavezetők. A Boribon, a játékmackó, a Laci és az oroszlán, a Sünik és a csúnya kislány, Harcsabajusz kapitány valamint a Harcsabajusz és Matrózmajom meg a Télapó és Ezüstmackó után itt az újabb Marék Veronika-diafilm: a Boribon autózik. Ha szerettétek a mesét, biztos ezt is le kell vetítenetek estéről estére.
Írta és rajzolta: Marék Veronika, életkori ajánlás: 2+

A Négyszögletű Kerek Erdő lakói
Lázár Ervin meséjét Szalay György rajzolta diafilmre. A szerethető karaktereket élénk színei és bohókás figurái teszik még szerethetőbbé. Így a legkisebbek is megismerkedhetnek Mikkamakkával, a gyerekforma macskával, Bruckner Szigfiriddel, az öreg cirkuszi oroszlánnal, Aromóval, a nagy eszű nyúllal. De persze megelevenedik Dömdödöm, Vacskamati, Ló Szerafin és a többi kedves lakó a Négyszögletű Kerek Erdőből.
Írta: Lázár Ervin, rajzolta: Szalay Ggyörgy, életkori ajánlás: 4+

Dia Dani űrutazása
Vitathatatlan, hogy a diafilm sokunk gyerekkori kedvence, így nagy öröm, hogy időről időre retró mesékkel is előrukkol a Diafilmgyártó. Dia Dani és ezermester nagypapája immár második kalandját (Dia Dani és Dini kutya volt az első) nézhetjük meg dián, és mindkettőt a rímhányó Romhányi sorai teszik még jobbá. Ezúttal Dani elcsen egy űrhajót, és titkos csillagtúrára indul. Ekkor kezdődnek a zűrök az űrben…
Írta és rajzolta: Várnai György és Macskássy Gyula, a szöveget rímekbe szedte: Romhányi József, életkori ajánlás: 4+

A titkos kert 012

A titkos kert
Egy igazán szép mese a természet szeretetéről, a barátság erejéről, az összetartozás fontosságáról. Frances Hodgson Burnett regényét immár a nagyobb óvodások is élvezhetik. Megismerhetik Maryt, aki nagybátyja házába kerülve rátalál egy bezárt kertre, és ettől egy új világ nyílik ki számára, és megtörténik a csoda…
Frances Hodgson Burnett regénye alapján írta: Kiss Ferenc, rajzolta: Baracsi Gabriella, életkori ajánlás: 4+

És a diatoplista örök győztese:
Öreg néne őzikéje

028

Vannak mesék, melyek nem kopnak, melyek ott lapulnak minden gyerekszobában. Függetlenül a kortól, melyben felnőttünk, függetlenül attól, hogy kisautók vagy babaruhák hevernek szanaszét, és talán még attól is, hogy mennyi mesét olvasunk vagy olvastak nekünk. Ilyen Fazekas Anna meséje, az Öreg néne őzikéje. Hiába tudjuk betéve a sorokat, mindig szívmelengető ezt vetíteni.
Írta: Fazekas Anna, rajzolta: Czeglédi István, életkori ajánlás: 2+

Itt választhatsz saját kedvencet magadnak: www.diafilm.hu
És gyertek, diázzunk együtt a Nagy Dia (hó)Nap záróeseményén a Barabás Villában vasárnap 11 órától.

Ez is tetszeni fog