Quantcast
Kezdőlap Aktuális Ezek a kisautók, rollerek, triciklik veszélyesek a Fogyasztóvédelem szerint

Ezek a kisautók, rollerek, triciklik veszélyesek a Fogyasztóvédelem szerint

pottyos

Nem biztonságos rollereket, gyerek tricikliket és lábbal hajtható kisautókat talált vizsgálatai során a Nemzeti Fogyasztóvédelmi hatóság (NFH), a veszélyes termékek forgalmazását megtiltották.

 

Nem biztonságos rollereket, gyerek tricikliket és lábbal hajtható kisautókat talált vizsgálatai során a Nemzeti Fogyasztóvédelmi hatóság (NFH), a veszélyes termékek forgalmazását megtiltották.

triciklibetiltott

 

Rollert, triciklit, játékgördeszkát és lábbal hajtható kisautót vizsgáltak meg

A hatóság szerdai tájékoztatása szerint a szakemberek összesen 22 féle rollert, triciklit, játék gördeszkát és lábbal hajtható kisautót vizsgáltak, és 12 termékről állapították meg, hogy nem biztonságos.

 

Miért veszélyesek a betiltott rollerek?

A vizsgált rollerek közül többnél nem volt megfelelő az első kerék átmérője, illetve a kormánymarkolat kialakítása, ami veszélyezteti a stabilitást. Találtak olyan játékrollert, amelynek vázán éles élek és hegyes hegesztési varratok voltak.

 

Miért veszélyesek a betiltott triciklik és játékautók?

A közlemény szerint a kifogásolt triciklik a stabilitás-vizsgálatoknál buktak el. Azok a termékek, amelyeket ki kell vonni a forgalomból, a vizsgálat szerint túl könnyen borulhatnak fel. Ezeknél a játékoknál is találtak a szakemberek veszélyes éleket, hegyes végződéseket, és olyan réseket, ahová a gyerekek ujja könnyen beszorulhat.
Ugyanez volt a hibája az egyik vizsgált játékautónak is, amelybe a gyerekek ujja könnyen becsípődhet.

 

Megfeleltek a szabványos követelményeknek a játék gördeszkák

A vizsgált játék gördeszkák mind teljesítették a szabvány követelményeit – közölte az NFH.

 

Folytatódnak a vizsgálatok

A termékek visszahívásáról a területileg illetékes kormányhivatalok intézkednek. Mivel minden második termék fennakadt az ellenőrzésen, a vizsgálatok folytatni fogják – tájékoztatott a fogyasztóvédelmi hatóság.

 

A vizsgált termékek listája megtalálható az NFH honlapján.

http://www.nfh.hu/sites/default/files/T%C3%A1bl%C3%A1zat_roller_NFH.pdf

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: MTI

2015. 05. 28.

Ez is tetszeni fog