Quantcast
Kezdőlap Aktuális Ezért jó, ha makacs a gyereked

Ezért jó, ha makacs a gyereked

pottyos

Sok nehézséget okoz, és néha majd’ megőrülsz, amiért makacskodik a gyerek? Ezért örülj neki hosszú távon.

Meséli a tanár, hogy miután gyereked rosszat csinált, és beültette a hátsó padba azzal, hogy majd akkor kelhet fel, ha beszél a csínyről – akkor ő ott ült ebédig? A tanár meglepődött, de te már nem túlságosan, igaz?

Pedig a te gyereked lesz az, aki kimarad a hülyeségekből gimiben – amit mindenki más bevállal, csak hogy menőnek érezze magát. Most még csak annyit látsz, hogy már most határozott elképzelése van a ruházkodásról, a lefekvés idejéről, és minden másról – ne bosszankodj emiatt.

Egy kutatás ugyanis kimutatta, hogy azok, akik már gyerekkorukban is sokszor megszegik a szabályokat, ellenszegülnek a szüleiknek, felnőtt korukban nagyobb arányban lesznek jól kereső emberek.

A vizsgálatot 8 és 12 éves gyerekeken kezdték el, és őket vették újra górcső alá 40 évvel később. Arról nem szól a kutatás, hogy mi az összefüggés a makacs gyerekkor és a jó kereset között, mindenesetre jól hangzik. A kutatók arról spekulálnak, hogy ezekben a gyerekekben valószínűleg nagyobb a versenyszellem az iskolában, ezért jobbak a jegyeik, könnyebben továbbtanulnak. Később pedig jobban tudják érvényesíteni az érdekeiket a hivatalos megbeszéléseken, ami összességében ahhoz vezet, hogy jobb a fizetésük.

Szóval, akkor összességében jó, ha makacs a gyereked?

A pszichológusok azt mondják, hogy az erős akaratú gyerekeknek nagyobb az igazságérzetük, ezért ha a szüleik jól tudják közvetíteni számukra a megfelelő értékrendet, akkor motivált vezetőkké válhatnak. Keresztülviszik a számukra fontos ügyet akkor is, ha egyedül vannak vele.

Szóval ne bosszankodj a makacs, akaratos gyerek viselkedésén, hanem próbálj kommunikációval átlendülni a konfliktusos pontokon. Kérd ki a véleményét, adj a szavára. Gondolj arra, hogy ez azt jelenti, hogy erős személyiség a gyereked, ami később a hasznára fog válni. Most persze úgy tűnik, hogy messz van még az a felnőttkor, de kitartás!

Forrás: time.com

Ez is tetszeni fog