Quantcast
Kezdőlap Aktuális Ezért KELL minden este a fürdetés a gyerekeknek

Ezért KELL minden este a fürdetés a gyerekeknek

pottyos

Van, ahol egyre elterjedtebb, hogy igazából nem kell. Tudjuk, hogy sokan csak minden másnap fürdetik meg a csemetét. Tudunk azonban 10 okot, amiért jó, ha minden este kötelező program, ha törik, ha szakad.

1. A fürdés lenyugtatja a gyerekeket

Az illatok és a meleg víz ellazítja őket, és máris alvós módba kerülnek. Sokkal egyszerűbb altatni fürdés után. Az egész napos rohangálást és pörgést kiválóan le tudják itt vezetni.

2. Nyugton vannak

A fürdőkád az a helyszín, ahol mindenki ugyanott marad legalább 12 mp-ig. Nem kell egyszerre annyi felé szaladnod, ahány gyerek, mert csak egy módon jutnak ki a kádból, és az a mód te vagy. Te pedig békésen őrzöd őket.

3. Fontos a rutin

A gyerekeknek fontos a rutin, ezért jó az is, ha egy program minden este van, nem csak minden második este. A fürdés az, ami a vacsora után, és az elalvás előtt következik. Mindig. A rutin megnyugtatja a gyerekeket.

4. Vannak játékok, amikkel csak a kádban játszunk

Van mit várni a fürdésben, hiszen vannak azok a játékok, amik nem száradnak meg elég gyorsan, ezért nem szoktad őket kivenni a kádból. Ezek a fürdős játékok. Este már lehet várni, hogy be lehessen ugrani a kádba, és előkerüljenek azok a kis barátok, akik csak a vízi kalandokon társaik.

5. Szeretnek a vízben lenni

Vannak gyerekek, akik kifejezetten szeretnek a vízben lenni. Ilyenkor bármi konfliktus, nyűgösség volt aznap, hamar el lehet felejteni. A pancsolás megoldja a lelki problémákat.

6. A koszos lábacska nem az ágyba való

A talp bizony könnyen lesz koszos, pláne egy gyerek esetében. A lábak a terepei az egész napos rohangálásnak, nem valószínű, hogy van olyan nap, amikor tiszták maradnak. Azokkal a lábakkal pedig az ágyba feküdni, hát, nem a legjobb.

7. 2 az 1-ben: fürdőszobatakarítás

A gyerkőc fürdetése jó eséllyel annyi vizet locsol a padlóra, hogy neked csak fognod kell egy rongyot, áttörölni a nyomát, és már fel is takarítottál. Ki ne szeretne két dolgot egyszerre elintézni?

8. Jól mulatnak

A fröcskölés, a hab, a buborékok, csupa olyan móka, amit minden gyerek imád. Ha testvérek, akkor együtt még jobban szórakoznak. Hadd élvezzék most minél többször, mert néhány év, és már nem nagyon fognak együtt fürdeni..

9. Te is vakációzhatsz

Amíg a gyerekek pancsolnak a vízben, neked nem kell semmit csinálni, csak ott lenni, és vigyázni rájuk. Csak ülni egy helyben. Akár fél órán keresztül is elvannak egy kád vízben. Az fél óra pihenés. Az már majdnem olyan, mintha elmennél nyaralni.

10. Az ágyneműt is ritkábban kell mosni

Ugye, a hatékonyság? Ha az ágyban csak tiszta gyerek van, a lepedő is lassabban koszolódik. Máris nem kell minden másnap ágyneműt mosnod.

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog