Quantcast
Kezdőlap Ajánló Ezért vagy fáradt: az anyaság egyenlő egy két és fél teljes munkaidős állással

Ezért vagy fáradt: az anyaság egyenlő egy két és fél teljes munkaidős állással

Pöttyöslabda

Mindannyian tudjuk, hogy a szülőségben nincs megállás – és egy kutatás is azt támasztja alá, hogy mennyire kemények az anyukák. A Welch által kiadott tanulmány 2000 amerikai anyát kérdezett meg 5-12 éves korú gyerekekkel és megállapította, hogy az átlagos munkanapok hetente 98 órát tesznek ki, azaz ez olyan, mint ha két és fél full time munkát teljesítene!

Welch szerint az átlagos anya kb. 6:23-tól este 20: 31-ig nem áll meg, folyamatosan pörög. (..és ez az idő  sokunknak még egy jó napnak számít J)

„A felmérés eredményei rámutatnak arra, hogy mennyire hihetetlenül fontos az anya szerepe, hiszen szinte megállás nélkül folyamatosan csinál valamit”, mondta a Casey Lewis, az MS, az RD és az Egészségügyi és Táplálkozási Vezető a Welch-nál.

A felmérés szerint egy szerencsés anyának talán napi egy óra jut saját magára. A vizsgált anyák közül tízből négy elmondta, hogy az életük egész héten át egy véget nem érő feladatsornak tűnik, mindegy, hogy hétköznap vagy hétvége van.

A felmérés ellenére a megkérdezett anyák azt állították, hogy jó életük van, és hálásak. Józanságuk fenntartásában segítségként írták le az anyukák a nedves-törlőkendőt, a gyerekműsorokat a TV-ben, az étkezéseket és kávét, a Netflixet, a nagyszülőket és bébiszitterek segítségét 🙂

Természetesen a megállapítások nem túlságosan meglepőek sokunknak. De a kutatás szempontjából értékes, hogy társadalmilag elfogadott legyen már, hogy az anyáknak igenis szükségük van támogatásra a munkahelyükön, és otthon is!

 

Vagy legalább a Starbucksba egy ajándékkártyának is nagyon örülünk ! ☕️

Ja, és nem panaszkodunk, mert anyának lenni amúgy tök jó dolog! 🙂

 

 

Forrás

Kép: Bloguettes

Ez is tetszeni fog