Quantcast
Kezdőlap Aktuális Ezért vagyok hálás, hogy az ex-férjem újra szerelmes lett

Ezért vagyok hálás, hogy az ex-férjem újra szerelmes lett

pottyos

“Van egy nő a gyermekeim életében: nem én választottam, de együtt kell élnem ezzel, ha tetszik, ha nem. Nem én kértem, hogy legyen része az életünknek, és ami azt illeti, nem is voltam rá felkészülve. De most már itt van, és örülök neki.

Az ex-férjem tavaly nyáron lett szerelmes belé. Hat hónappal később már azon kaptam magam, hogy ülök egy kávézóban ezzel a nővel, és nevetünk. Pár perccel azelőtt, hogy odaértem, írt egy sms-t, hogy ő már itt van, és rendeljen-e nekem is. Később jöttem rá, hogy nem direkt akart kedves lenni, hanem ő egyszerűen ilyen.

Beszélgettünk a gyerekekről, ruhákról, hogy miben közös az ízlésünk, és hogy milyen nehéz egy nőnek válás után. Kedves, figyelmes, és egy vidám ember.

Soha nem gondoltam, hogy benne leszek egy ilyen helyzetben, hogy időt töltök azzal a nővel, aki a gyerekeim “második” anyja lett, de eldöntöttem, hogy ez nem rólam szól, hanem róluk. És arról, hogy ez a nő szerelmes lett a férfiba, aki a férjem volt. Ezzel a csomaggal jön három gyerek is, és ez azért neki se lehet kis dolog.

Ez arról szól, hogy megtanuljam én is elfogadni, hogy ennek a kapcsolatnak vége van, már nem vagyok a felesége annak a férfinak, akitől három gyerekem van. Viszont el kell engednem a fájdalmat és nem nézhetek erre a nőre ellenséges szemmel mindazért, ami a házasságom volt.

Itt az ideje, hogy elfogadjam, hogy a volt férjem megérdemli a boldogságot, és örüljek neki, hogy megtalálta e mellett a nő mellett. Hogy a gyerekeim is lássák ezt.

Mert amikor velük vannak, és utána hazajönnek, fel vannak dobva. Élményeket szereztek, és jól érezték magukat.

Látják, hogy az apjuk egy jó kapcsolatban él, hogy van erre lehetőség, és van akár egy válás után is.

Nem félnek attól, hogy ez milyen változást hoz az ő életükbe.

Mert látják, hogy az apjuk boldog, látják, hogy én is boldog vagyok.

Volt egy idő, amikor féltem attól, hogy a helyemre került valaki, és rossz volt látni az első fotót, amin mind együtt vannak és jól szórakoznak. És bevallom, attól sem voltam extra boldog, amikor a lányom hazajött, és azt a zenét kellett neki megvenni, amit a nő hallgat.

De aztán rájöttem, hogy nem került a helyemre senki. Csak lett a gyerekeim életében még valaki, és hálás lehetek, hogy szereti őket! Ezzel az új helyzettel a gyerekeim kétszer annyi szeretet kapnak, és örülök, hogy ez a helyzet biztonságot hoz az életükbe. És ezért hálás vagyok.”

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog