Quantcast
Kezdőlap EgészségFejlesztés, nevelés, pszichológia Fejlesztő játékok 1 éveseknek

Fejlesztő játékok 1 éveseknek

Édes Kisbabám
fejlesztő játékok

Az első életévükben a babák hatalmas fejlődésen mennek keresztül. Születésük után minden héttel, minden hónappal egyre többet tapasztalnak a külvilágból és egyre jobban keresik a kapcsolatot környezetükkel: mosolyognak, hangokat adnak ki, a színes tárgyak felé fordulnak.

Később már önállóan gagyognak, megfogják a tárgyakat, felfedezik a saját testüket. A hasra fordulás, majd a kúszás-mászás újabb mérföldkő a fejlődésükben, utána pedig már csak egy lépés a járás elsajátítása, mely egészen új perspektívát nyit meg előttük.

Ismétlődés és tanulás

Egy éves korukra képesek megérteni az ok-okozati összefüggéseket, melynek fontos része a dolgok ismétlődése. Ebben az életkorban milliószor is képesek felépíteni a tornyot, majd ledönteni, a tárgyakat egyik helyről a másikra pakolni, majd vissza, vagy a zenélő játékokat egész álló nap zenéltetni. Hagyjuk, hadd csinálja addig, ameddig szeretné, hiszen fontos tanulási folyamatról van szó.

Ügyes kezecskék

Ebben az időszakban sokat fejlődik a kezek koordinációja, a kicsik megtanulják a hüvelykujj és a mutatóujj összeérintésével megfogni a dolgokat. A kicsi kezeket ügyesíthetjük a nagyobb fogóval ellátott kirakókkal, húzós játékokkal, de akár könyvek lapozgatásával is.

Mi ez?

Gyermekünk valószínűleg még nem tudja megkérdezni, Mi ez?, azonban rámutat dolgokra, amiket szeretne megvizsgálni, elkérni. Ha ezzel egyidejűleg mindig megnevezzük az adott tárgyat, sokat segíthetünk a beszédfejlődésben. A képeskönyv nézegetése során szintén nevezzük meg a szereplőket, állatokat, tárgyakat, sőt az állatok hangját olyan hamar képesek lesznek leutánozni, hogy magunk is meglepődünk rajta.

Hogy működik?

A tovább olvasáshoz kattints ide >>

Ez is tetszeni fog