Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok Geomag: kreativitás- és kézügyesség-fejlesztés mellé bónusz énidő

Geomag: kreativitás- és kézügyesség-fejlesztés mellé bónusz énidő

Pöttyöslabda

A nappalok egyre rövidebbek és egyre hidegebbek, ami a hangulatunkat is befolyásolja. Ennek a korán sötétedős, kijárási korlátozásos novembernek az elviseléséhez két fontos dologra van szükség, és most nem a lisztre és az élesztőre gondolok.

Az egyik, hogy legyen olyan közös otthoni tevékenysége a családnak, amiben mindenki örömét leli (például egy jó társasjáték), így a beszűkült programlehetőségek mellett is közös élményekkel gazdagodhatunk.

A másik, hogy a gyereknek legyen olyan elfoglaltsága, ami mellett a szülők tudnak home office-ban dolgozni, házimunkát végezni, vagy akár ezeket kipihenni egy kicsit.

Ja, és lehetőleg ne TV, játékkonzol, vagy egyéb kütyü legyen, mégis hosszú időre lekösse a kicsiket a 4 fal között.

Nálunk ilyenkor minden olyan játék áldás, ami közben nem találnak meg 10 percenként „Anya, unatkozom!”-mal, vagy nem kérnek fel békéltető testületnek.

Mikor már kezdtem azt gondolni, több ilyen nem létezik, mert minden játékot hamar elunnak, vagy összevesznek rajta, vagy már a tavaszi karantén során kimerítettük, akkor a Játéksziget jóvoltából kipróbáltuk a Geomag építőjátékot.

Bevallom, korábban nem ismertük közelebbről, pedig nem olyan újkeletű, 1998-ban találták fel, így a mi gyerekkorunkból már kimaradt, de mind a 8, mind a 6 éves fiamat elvarázsolta. Az iskolás még a matekleckéjét is félretette, csak hogy felfedezhesse a dobozban rejlő titokzatos elemeket, és hogy kreativitását kibontakoztatva alkotásba kezdjen.

Az építőjáték különlegessége, hogy mágneses rudakból, acélgolyókból, és műanyag panelekből áll, melyek három-, négy-, illetve ötszög alakúak, ezek az alapelemek. Ezekből készíthetünk geometriai alakzatokat, melyeket aztán térben egymáshoz illesztve 3 dimenziós építményeket kreálhatunk. A készlethez útmutató is tartozik, mi azonban a gyerekeink fantáziájára bíztuk a dolgot, és anélkül kezdtek el sátrat, házat, jurtát, stb.-t építeni. Teljesen elmélyültek a tervezésben, számolásban, majd a kivitelezésben. Miközben teltek a hosszú, csöndes percek, én pedig azon gondolkodtam, milyen játék is volt, ami legutóbb ennyire lekötötte őket.

Aztán én is kipróbáltam, és bevallom, rájöttem, hogy nem is olyan egyszerű egymáshoz illeszteni az elemeket! Bizony kell hozzá némi kézügyesség, és türelem is, mivel az alkotórészek nem illeszkednek szorosan, hanem a mágnesesség hatására, de ahhoz ügyesnek kell lenni, hogy az elképzelt alakzat a térben is tartsa a formáját. Szóval a gyerekeknek nemcsak a kreativitása fejlődik a Geomag-gal játszva, hanem a kézügyességük, finommotorikájuk is!

Miközben mi békésen elszürcsölünk egy csésze (bögre) kávét, vagy lefolytatunk egy konferenciahívást.

És ez még csak az alapkészlet volt, a Játéksziget oldalán sokfélét találtok!

Létezik a szivárvány minden árnyalatában, kimondottan csajos: pink készlet is például, de van csillámos, ráadásul még sötétben világító elemeket tartalmazó változat is!

A Geomag Mechanics Challenge készletekkel pedig a mágnesesség törvényeit tanulmányozva, mozgó alkotásokat is kreálhatnak a kísérletező kedvűek.

Minden évben új megoldásokkal és innovációkkal szélesítik termékpalettájukat.

Jó hír azoknak, akik úgy gondolják, nem fognak egy sokadik műanyag vackot venni a gyereknek, hogy a Geomag az a minőség, amit a legkevésbé se sorolhatunk ebbe a kategóriába! Elég csak annyit említenem, hogy svájci.

A környezettudatos szülők figyelmébe is jó szívvel ajánlom, mivel a termékek előállítása során eddig is hangsúlyt fektettek a környezettudatos gyártásra, 100%-ban megújuló energiaforrások igénybe vételével, az új Geomag Green Line termékvonal pedig 100 %-ban újrahasznosított műanyagból készül!

A klasszikus játék 3 éves kortól ajánlott (a kisméretű golyók miatt), egészen 99-ig, úgyhogy egyáltalán nem baj, ha minket, felnőtteket is rabul ejt.

De a nagyobb méretű mágneses kockákból álló Geomag MagiCube már az 1-1,5 éves korosztálynak is megfelel.

Nálunk nagy kedvenc lett, biztosan felkerül majd a fiúk karácsonyi kívánságlistájára!

Ez is tetszeni fog