Quantcast
Kezdőlap Aktuális Gyereknapi ajánló

Gyereknapi ajánló

Pöttyöslabda

A gyereknapi hétvégén adatbázisunkban több mint 120 programot találtok, a programhelyszínekről nem is beszélve. Ha kicsit elveszve érzitek magatokat a nagy bőség láttán, böngésszétek át ajánlónkat, ahol a legjobb és legkülönlegesebb budapesti és főváros környéki programok közül emeltünk ki néhányat.

Lurkócia – Szentendrei gyereknap

Május 26-án Szentendre egy napra ismét Lurkócia Gyermekállammá alakul át, amit -akárcsak egy igazi országot- minisztériumok irányítják majd. A gyerekek nyolc állomáson tehetik próbára ügyességüket, kreativitásukat, leleményességüket. Az állomásokon pecsétet gyűjtenek Lurkócia Útlevelükbe, amivel értékes ajándékokat nyerhetnek. A rendezvényt számos izgalmas program is kiegészíti: koncertek, bábelőadások, kézműves foglalkozások, pihenő-sziget, játszópark, sportprogramok, logikai játékok és helyi sport- és táncegyesületek bemutatói várják a gyermekeket és családokat.

Miért különleges? Egy napig a gyerekek kezében az irányítás!

Dm gyereknap – Magyar Vasúttörténeti Park

Május 25-én és 26-án 10:00-18:00 óra között várja a családokat a dm Gyermeknap színes programkavalkádja, közlekedésbiztonsági résszel kiegészülve.Szombaton 11 órától fellép Halász Judit, 13 órától az Ákom-bákom Bábcsoport, 15 órától pedig a Fonogram-díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenél. Vasárnap 11 órától a Kifli zenekar adja a talpalávalót, 13 órától a Fabula Bábszínház előadását tekinthetik meg a legkisebbek, 15 órától pedig Szalóki Ági koncertje koronázza meg a gyerekek ünnepét.A kétnapos rendezvényre minden 14 év alatti gyermeknek ingyenes a belépés!

Miért különleges? A gyereknapi hétvégén csak itt lép fel Budapesten Halász Judit.

XXL gyereknap a Müpában

A Müpa immáron több mint egy évtizede rendezi meg nagyszabású gyermeknapi programsorozatát, a Cifra Palota XXL – Gyermeknapot. A Müpa előtti színpadon zenészek színe-java váltja egymást: a Búgócsiga Zenede nyitja a sort, majd a Veronaki muzsikál. Ebéd után áll színpadra a Kiscsoport zenekar, a Pannonica Táncműhely és a DRUMS Ütőhangszeres Együttes. A legkisebbeket a Mesés-táncos színpad várja. A színpadi események mellett számtalan egész napos program is zajlik. Részt vehettek királyi várjátékban, megelevenedik a helyszínen a tanyák világa vagy felfedezhetitek a Tündérkert-labirintust.

Miért különleges? Tartalmas programok gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek „vattacukor-élmény” helyett.

Budakeszi városi gyereknap és Középfölde Fesztivál

Ha május 25-ét Budakeszin töltitek, garantáltan nem fogtok unatkozni, hiszen a gyereknapi programok keretében kerül megrendezésre a Középfölde Fesztivál is, ahova nem csak A gyűrűk ura rajongókat várják. De mire is számíthattok a Budapest melletti településen ezen a napon? A sportos családok a Futakeszi futóversennyel indíthatják a napot, majd gyerekkoncert, meseösvény átadó és egyéb színpadi programok következnek. Lesz még kutyasuli, kézműves programok és családi számháború is. A Középfölde Fesztiválrajelmezesekkel, játékokkal, díszletekkel, makett- és replikakiállítással, kézműves vásárral készülnek.

Miért különleges? 3 az 1-ben: sport, gyerekprogramok és hobbitfesztivál.

Hetedhét Játékfesztivál

A gyermeknap hétvégéjén évek óta igazi mesebirodalommá változik Székesfehérvár belvárosa: a Hetedhét Játékfesztiválon a számtalan játék mellett a színpadon színvonalas bábműsorok, gyerekkoncertek várják a látogatókat, akik maguk is egy mese szereplőivé válhatnak a Hétpróba során. Az idei fesztivál a mesebeli számok világába kalauzolja el a bátor vállalkozókat, akik a kilenc állomásból álló Hétpróba során többek között a Hétfejű tündérrel, a hét kecskegidával, a tizenkét fejű sárkánnyal és a hét törpével is találkozhatnak. Szerezd meg hát mind a hét pecsétet, hogy megtörd az átkot!

Miért különleges? Az egyre inkább a képernyők bűvöletében élő gyerekek itt ismét felfedezhetik, milyen szuper, ha szabadon szárnyalhata fantáziájuk.

Egyéb gyereknapi különlegességek címszavakban:

Nyílt nap az autóbuszgarázsban a járművek ifjú rajongóinak.

Rendvédelmi gyereknap a szirénázó rendőrautók szerelmeseinek.

A Budapest környéki város, amely a legtöbb ismert gyerekzenekart – számszerint 4-et, soroljuk: Kifli zenekar, Kárász Eszter és az Eszter-lánc, Katáng, Rutkai Bori Banda – hívta meg idei gyereknapjára: Fót.

Aktív családok legjobb választása ezen a gyereknapi hétvégén a Margitsziget, ahol családi sportnap és közös virágültetés is vár rájuk!

Ne feledjétek, május 25-én gyereknap alkalmából a tűzoltólaktanyák is tárt kapukkal várják a látogatókat!

És nézzétek meg 2019-es gyereknapi koncertajánlónkat is, amelyben együttesekre, énekesekre lebontva tudjátok megkeresni, hogy hol nézhetitek meg a kedvenceiteket.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog