Quantcast
Kezdőlap Aktuális Gyerekprogramok a 13. Anilogue Animációs Filmfesztiválon

Gyerekprogramok a 13. Anilogue Animációs Filmfesztiválon

pottyos

November 25-29. között rendezik meg Budapesten a 13. Nemzetközi Animációs Filmfesztivált, mely számos programot kínál a gyerekeknek is. A Puskin és az Uránia moziban lesznek rajzfilmek, animációs workshop és Gryllus Vilmos koncert is.

 

November 25-29. között rendezik meg Budapesten a 13. Nemzetközi Animációs Filmfesztivált, mely számos programot kínál a gyerekeknek is. A Puskin és az Uránia moziban lesznek rajzfilmek, animációs workshop és Gryllus Vilmos koncert is.

anilouge 01

Vidd haza a mozidat, készíts optikai játékokat, és persze anyát, apát és a tesóidat is hozd magaddal, mert az a legklasszabb, mikor együtt alkot a család!

Az Anilogue Fesztivál gyerekekre is gondolt: november 28-án, szombaton délelőtt az Uránia Nemzeti Filmszínházban koncerttel és alkotóműhellyel várja őket. Reggel 9.30-kor három rendezőlány, Farkas Juli, Kreif Zsuzsanna és Lovrity Anna Katalin tart alkotóműhelyt, ahol a gyerekek optikai játékokkal ismerkedhetnek meg, és maguk készíthetnek zsebmozit, zootrópot és traumatrópot.

Szombaton 10.30-tól, az alkotóműhellyel párhuzamosan, Gryllus Vilmos Maszkabál című lemezének dalait adja elő, melyet a Cinemon animációs stúdió videoklipjei kísérnek. A koncert után a gyerekeknek lehetősége nyílik visszatérni az alkotóműhelybe, majd a programok végeztével az elkészült optikai játékokat haza is vihetik magukkal.

November 29, vasárnap, 11 órakor a Puskin mozi a legkisebbeket várja! A Mimi és Líza című rajzfilmben hat kis történetet láthatunk, melyekben Mimi, a félénk, vak kislány és barátnője, a nyughatatlan Líza együtt fedezik fel a világot: Líza szinte mágikus képességével, amivel folyton valami furcsa és vicces helyzetbe hozza őket, Mimi pedig a “csukott szemek” világában tökélyre fejlesztett, különleges adottságai és képességei segítségével tájékozódik. A vetítéseket a gyerekeknek egy bábművész mesélő fordítja.

A nagyobbak, akik már tudnak úgy mozizni, hogy egy fejhallgatón keresztül hallják a film magyar szövegét, november 26-án, csütörtökön, 19 órakor és vasárnap 13 órakor az Uránia Dísztermében láthatják az Adama című filmet, melyben a 12 éves Adama egy eldugott nyugat-afrikai faluban él. A sziklák mögött terül el a Lélegzetek Földje, amelyet gonosz, háborúra éhes szellemek laknak. Amikor bátyja hirtelen eltűnik a faluból, Adama úgy dönt, megkeresi őt. A kétségbeeséssel és gyermeki ártatlansággal teli fiú bebarangolja egész Európát, ahol háború dúl. A testvére iránt érzett szeretet vezérli hosszú és kalandos útján, mely váratlan fordulattal ér véget.

anilouge 02

November 28-án szombaton 15 órakor és másnap 11-kor szintén az Urániában pereg majd a Fantomfiú, melyben egy titokzatos, eltorzult arcú gengszter megsebesít egy nyomozót, Alexet, aki már csaknem elfogta. A kórházban, ágyhoz kötve, Alex összebarátkozik egy tizenegy éves fiúval, Leóval, akinek különleges képessége, hogy ki tud lépni a testéből. Akárcsak egy szellem, akit senki nem lát, úgy tud repülni, sőt, falakon is át tud menni, és úgy száll Manhattan fölött, mint egy kecsesen sikló madár. Eközben a torz arcú ember egy halálos számítógép vírussal fertőzi meg a várost. Alex különleges képességének köszönhetően, Alex a végére tud járni az ügynek.

Végül november 28-án szombaton 13 órakor az Uránia Dísztermében, majd másnap 17órakor a Puskin moziban April és az álvilág című animációban egy párhuzamos világtörténet szerint 1941-ben V. Napóleon uralkodik Franciországban, ahonnan misztikus körülmények között sorra kezdenek eltűnni a tudósok. A modern technológia hiányában a világot a szén és a gőz hajtja. Egy April nevű fiatal lány elindul megkeresni tudós szüleit. Beszélő macskája, Darwin és egy Julius nevű, fiatal csirkefogó kíséri őt útján. Aprilnak egy sor misztikus eseménnyel és veszéllyel kell szembenéznie, miközben azt igyekszik kideríteni, ki is áll a tudósok eltűnése mögött.  

Akit még több film érdekel, a www.anilogue.com honlapon nézhetik meg a teljes programot!

Ez is tetszeni fog