Quantcast
Kezdőlap Aktuális GYES-en vagy? Akkor az kész vakáció!

GYES-en vagy? Akkor az kész vakáció!

pottyos

“Nem nehéz lenyűgözni, nincs szükségem drága éttermekre és luxusszállodára, hogy úgy érezzem, pihenek. De a szülési szabadságot vakációnak hívni, csak azért, mert nem kell minden nap 8-ra az irodában lenni.. na, azt már nem!

Ha egy emberi lény növekedett a hasadban, a testeddel tápláltad, megszületett, folyamatosan sír, te pedig próbálod életben tartani, továbbra is a testeddel, nos, azt nem hívják vakációnak!

De vegyük át részletesen:

1. Alvás

Vakáció: Magadtól ébredsz, amikor a nap már elég magasan jár, és az első, amit meglátsz, az a még mindig félálomban lévő párod az űgy másik oldalán. Te sem sietteted az ébredést, és csak azon elmélkedsz, hogy milyen tökéletesen ellazító cselekvéssel bűvöld el magad a délelőtt hátralevő részében.

NEM vakáció: Három óránként felébredsz, hogy megszooptasd az éhes és hangos gyereket. Visszafelé a hálószoba felé tartva véletlen meglátod magad a tükör előtt, és meijedsz a látványtól. Karikásabbak a szemeid, mint a legdurvább határidős munkák idején.

2. Mellek

Vakáció: A melleid boldogok. Kényelmesen elférnek a csinos kis nyaralós pólóidban, és előfordulhat, hogy még a napot is meglátják, ha sikerül egy csendesebb részt találni a homokos tengerparton.

NEM vakáció: A melleid egyáltalán, kicsit sem boldogok. Függetlenül attól, hogy szoptatsz-e vagy sem, duzzadtak, fájnak, hatalmasak, fájnak. Ja, és fájnak.

3. Ital

Vakáció: Amit szeretnél, amikor szeretnéd.

NEM vakáció: Az időd nagy része azzal megy el, hogy iszod a vizet, hogy elég tejed legyen, hogy életben tartsd a kicsi és hangos gyermeket, akik a testeddel táplálsz.

4. Társaság

Vakáció: A párod, vagy a barátaid, akikkel nagyon jól érzed magad, és akikkel izgatottak vagytok, hogy együtt töltitek az üdülést.

NEM vakáció: Egy hangos és kicsi teremtmény, akinek rejtély kitalálni az aktuális szükségleteit, és aki még azt sem tudja, hogy ez a Föld nevű bolygó, ahova ő landolt.

5. Díszlet

Vakáció: Járkálsz, és csak azt mondogatod: “el sem hiszem, hogy itt vagyok!”.

NEM vakáció: Szintén járkálsz, és azt mondogatod, “el sem hiszem, hogy itt vagyok”, csak valószínűleg közben sírsz, az itt az a hálószoba, amit még el sem hagytál egész nap, nem tudod, süt-e odakint a nap, vagy sem, és kezded megkérdőjelezni, hogy léteznek-e még intelligens létformák.

6. Testfunkciók

Vakáció: Kielégíted a szükségleteid, és kész.

NEM vakáció: Próbálod kielégíteni a szükségleteid, de nem is igazán érted őket, mert a tested olyan, mintha egy alien-t tettek volna a helyébe. A saját szükségleteid mellett pedig folyamatosan figyelned kell egy kicsi lény szükségleteire, aki azt sem tudja, hogy az evés neki jó, és aki minden egyes emésztési ciklusnak akkora feneket kerít, mintha egy nagy világváltoztató esemény lenne.

7. Érzések

Vakáció: Nagyrészt jól érzed magad. A végén talán kicsit szomorú leszel, amiért haza kell menni.

NEM vakáció: Ha a párod végre hazaér, és kicsit tud ő figyelni a gyerekre, akkor sírni kezdesz, és végre elkezded kitakarítani a lakást, és sírsz három órán keresztül, és a párod ijedten néz, hogy vajon minden rendben van-e, de nem, nincs rendben semmi, és nem tudod, lesz-e még valaha.

8. Önkép

Vakáció: Csinos vagy, hiszen kicsit előre dolgoztál a bikini-testeden, megfogott a nap, remekül áll a szalmakalap, mintha erre teremtettek volna.

NEM vakáció: Bár már megszületett a gyerek, mégis most nagyobbnak érzed magad, mint a terhesség alatt. Megvásárolod a legnagyobb méretű szoptatós pólót, amit az üzletben találsz, és semmi mást nem vagy hajlandó felvenni 12 hétig.

9. Étel

Vakáció: Extravagáns ínyencségek, finom italok.

NEM vakáció: Hol is a konyha? Ja, és félsz bármit enni, amit a gyerek születése óta még nem ettél, legyen az a leghétköznapibb dolog, hiszen ha te nem etted a szülés óta, akkor a gyerek még nem ette egyáltalán, és mi van, ha meg fog fájdulni tőle a hasa? Az egy újabb álmatlan éjszaka. Ha sír a gyerek, megkérdőjelezel mindent, és kezded áttanulmányozni a legapróbb betűkig az összetevőket, amik az ebédben voltak.

10. Szex

Vakáció: Naná!

NEM vakáció: Ha csak egy ujjal hozzám érsz, én magam kasztrállak!

Az újszülött baba természetesen csodálatos dolog, és az első pár hónap egészen különleges élmény. De abban talán mind megegyezhetünk, hogy nem vakáció.”

Forrás: scarymommy.com

Ez is tetszeni fog