Quantcast
Kezdőlap EgészségAnya lelke Ha igaz ez az 5 dolog a legjobb barátnődre, ragaszkodj hozzá mindig

Ha igaz ez az 5 dolog a legjobb barátnődre, ragaszkodj hozzá mindig

Pöttyöslabda

Felnőttkorban a barátság már egészen mást jelent, mint mikor még fiatalok voltunk. Sokkal több dolog van már az életünkben, egészen mások a preferenciáink, mégis, egy szoros barátság nagyon fontos a boldogsághoz. Ha van egy igaz barátod, az nagy kincs: igyekezz vigyázni a kapcsolatotokra, mert nem sűrűn jön még egy ilyen.

Ha van ilyened, akkor most sűrűn fogsz bólogatni..

1. Amikor együtt vagytok, olyan, mintha nem is menne az idő

Időt szakítani egy barátságra egyre nehezebb: először a munka jön be, mint időkitöltő tényező, aztán amikor komoly párkapcsolatba kerültök, már inkább akkor jöttök össze, amikor apropót is adtok neki, nem csak azért, mert épp egyikőtöknek sincs semmi dolga. Amikor viszont megszületnek a gyerekek, akkor már kész sakkjátszma megtalálni azokat a szabad idősávokat, amikor tudtok találkozni.
Mégis, teljen el két hónap két találkozás között, amikor újra együtt vagytok, olyan, mintha ugyanott vennétek fel a fonalat, ahol abbahagytátok. Mintha csak tegnap délután váltatok volna el.

2. Teljesen prózai dolgokat csináltok együtt, vagy épp semmit

Ő az, aki ha átjön, akkor nem aprósüteményt készítesz be szép terítékre, hanem például leültök a fürdőben, és úgy beszélgettek, hogy te közben a zoknikat válogatod. Egy igazi barátságban nem kell megvendégelni egymást, nem kell mindig szórakoztató közös programokat kitalálni: egymás társaságáért jöttök össze.

3. Mindig megmondja az őszinte véleményét

Az igazság nem mindig kényelmes, de kitől máshol halld, mint egy olyan baráttól, akiről pontosan tudod, hogy nem akar bántani, ellenben pontosan lát? Ő az, aki nem akarja majd szépíteni neked, ami nyilvánlóan nem oké, nem mond kedves dolgokat, csak hogy megvigasztaljon. És az a legjobb, hogy bár fáj az igazság, soha nem fogsz megbántódni, és nem megy rá a barátságotok.

4. Megtartja a titkod

Vannak dolgok, amit senki mással nem tudsz megbeszélni, csak a legjobb barátoddal. Vele viszont meg tudod, és abban is biztos lehetsz, hogy senkinek nem fogja elmondani, senkivel nem fogja kibeszélni, hogy te mit beszéltél meg vele.

5. Ott vannak

Akkor is ott vannak, ha épp nem érnek rá. Ha el kell mondanod valamit a telefonban, le fog tenni mindent a kezéből, és meghallgat. Ha oda kell mennie valahova, átszervezi a délutánját, és nem azt mondja, hogy ne haragudj, most nem jó.. Ott van veled mindig, számíthatsz rá.

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog