Quantcast
Kezdőlap Aktuális Halász Judit a hétköznapokban

Halász Judit a hétköznapokban

pottyos

Amikor megtudtam, hogy lehetőségem lesz Halász Judittal interjút készítenem, nagyon megörültem. Ő számomra és sokatok számára gyerekkorunk meghatározó személyisége, akár anyukáinknak is, és most pedig a gyermekeinknek, hiszen 40 éve énekli nekünk a jobbnál jobb gyerekdalokat, szülinap biztos nincs az Ő „Boldog születésnapot” dala nélkül 🙂 Mindenféle kitüntetést és díjat kapott már, minden megtalálható róla a neten, viszont a mostani beszélgetésnél arra kértem, hogy szeretném őt megismerni, mint anyuka és nagymama a hétköznapokban.

 

 

Amikor megtudtam, hogy lehetőségem lesz Halász Judittal interjút készítenem, nagyon megörültem. Ő számomra és sokatok számára gyerekkorunk meghatározó személyisége, akár anyukáinknak is, és most pedig a gyermekeinknek, hiszen 40 éve énekli nekünk a jobbnál jobb gyerekdalokat, szülinap biztos nincs az Ő „Boldog születésnapot” dala nélkül 🙂
Jó pár cikkbe beleolvastam, ami róla szól, megtudtam, hogy 40 éve énekel nekünk, 50 éve játszik nekünk különböző szerepeket a Vígszínházban, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, szereti az állatokat, gimnazista korában első osztályú minősítésű lovasként tagja volt a Magyar Ifjúsági díjugrató lovas válogatottnak, a felnőtt Országos Bajnokságon pedig harmadik helyen végzett, és megkapta a legjobb női lovasnak járó kitüntetést.

Viszont a mostani beszélgetésnél arra kértem, hogy szeretném őt megismerni, mint anyuka és nagymama a hétköznapokban.

halasz judit

„A differencia az anyaság és a nagymamaság között, hogy az anyáknak a saját életük még nincs kész, még építik azt, még sok mindenen változtatnak, akár teljesen más munkába vágnak bele a szülés után. A saját élete mellett pedig még gyereket is nevelni „kell”. Gyereket nevelni borzalmasan nehéz, főleg annak aki először teszi ezt, csak sejti, hogy kell csinálni, de végül is a tapasztalat adja a tudását.
Nekem egy fiam van és három fiú unokám. A három unokám a közelemben van állandóan, 7, 9 és 10 és fél évesek. Egy házban lakunk másfél éve, így nagyon sokat vagyunk együtt.
A nagymamáknak már kialakult életük van, másképp figyelnek már a gyerekekre. Egy dolgunk van a férjemmel: hogy ne szóljunk bele! Ami nem könnyű, hiszen már nagyobb esetleg a tapasztalatunk, de a szülőket hagyni kell.

És amúgy mibe szólna bele?

Mindenbe 🙂

Etetés vagy nevelés?

Az etetésbe mindenképp, mert a menyem pl. kevés zöldséget ad a gyerekeknek, nyílván ő sem szereti őket annyira, de remélem majd összetalálkoznak az ízlések a későbbiekben. Jó kis praktikákkal rá lehet venni gyerekeket egyes dolgok evésére, pl. amikor nem ettek nagyon húst, akkor készítettem nekik mangoldból egy finom krémlevest és abba beleturmixoltam nekik a húst és észre sem vették.

A gyerekekkel miket szoktak játszani?

Sokat társasozunk, nagyon szeretjük a társasjátékokat.
Mivel én is sportoltam régen, ezért agyon fontosnak tartom a sportot a gyerekeknek, az egyik unokám nagyon ügyesen teniszezik. A másik unokám, a középső gitározik, jár szolfézs órákra, és nagyon élvezi. Mindkét dolog fontos gyerekek életében a sport és a zene is, de nyílván ez a gyerektől függ, hogy ki miben jó.
Rendszeresen bicikliznek, sokszor rollerrel mennek suliba, így örülök, hogy eleget mozognak. Egy dolog nem tudunk megoldani, amikor nyomogatják a gombokat, sokszor a három gyerek egy játékot játszik! 🙂 nehéz rávenni őket, hogy egyedül olvassanak, ezért sokat olvasunk együtt velük.

Honnan ez a fittség és energia?

Nincs rá recept, talán annak köszönhető, hogy aktív sportoló voltam, ami aztán a mozgás igényemet nem szüntette meg, a képességemet bizonyos tekintetben igen. Soha nem értettem, amikor gyerekkoromban mondták, hogy reggeli tornázzunk, hogy mire is jó az, viszont ahogy múlik az idő megértjük, hogy mire is jó a reggeli torna 🙂 és nyílván a nézőtérről is jön rengeteg energia a gyerekek részéről.

halasz judit
15 éve minden reggel zöldég/gyümölcs turmixszal kezdi a reggelijét. Kívánom neki, hogy még nagyon sok éven keresztül tudja folytatni ezt a jó szokását!

 

 

Spuriga Dóra

2015. április 17.

Ez is tetszeni fog