Quantcast
Kezdőlap EgészségFejlesztés, nevelés, pszichológia Hány éves korban érdemes családot alapítani? Itt a válasz

Hány éves korban érdemes családot alapítani? Itt a válasz

pottyos

Kutatók fejlesztettek egy olyan programot, ami kiszámolja, hogy mikor érdemes a családalapítást megkezdened. Mindösszesen annyit kell eldöntened, hogy egy, két, vagy három gyermeket szeretnél.

Nagyon sok mindentől függ, hogy mikor vállalod az első gyermeked. Karrier, pénzügyi helyzet – ezeket te tudod befolyásolni. Ami viszont tőled független, annak kutatók néztek utána: termékenységi adatok hatalmas adatbázisát vették alapul, amikor meghatározták, mennyi idős korban érdemes gyereket vállalni.

Habár maga a folyamat nagyon egyszerű, megalkotói úgy gondolták, hiánypótló lépéssel egészítik a családtervezés alakulását. Egyikük elmondta, az ő fia 35 éves, és még mindig nem tudja, mikor vállaljon gyereket – annyi minden van, amit csinálni szeretne.

Az adatok felhasználásával arra jutottak, hogy ha három gyermeket szeretnél, akkor 23 évesen érdemes vállalnod az elsőt, ha kettőt, akkor 27, ha csak egyet, akkor várhatsz 32 éves korodig.

A program nem szól az apáról, de a kutatók azt mondják, hogy ez nem befolyásolja a számokat, ha tíz évnél nincs nagyobb korkülönbség a nő és párja között.

Te mit gondolsz? Hasznos az ilyen tudatos családtervezés?

Forrás: parenting.com

Ez is tetszeni fog