Quantcast
Kezdőlap Aktuális Így legyél szép, ha kapkodva, gyerekkel készülsz

Így legyél szép, ha kapkodva, gyerekkel készülsz

pottyos

Minden kisgyerekes anyuka nagy küzdelme: hogy indulj el reggel úgy, ha gyerekkel készülsz, hogy normálisan nézz ki? Olvasd el a tippeket – ígérjük, egyik sem kezdődik úgy, hogy állítsd be hajnali ötre az ébresztőd.

 

Minden kisgyerekes anyuka nagy küzdelme: hogy indulj el reggel úgy, ha gyerekkel készülsz, hogy normálisan nézz ki? Olvasd el a tippeket – ígérjük, egyik sem kezdődik úgy, hogy állítsd be hajnali ötre az ébresztőd.

keszules 01

Amikor reggel kisgyerekkel indulsz el otthonról, már az is kihívást jelent, hogy ne késs el. Az pedig, hogy úgy nézz ki, mint ami a szülés előtt alap volt munkába induláskor – néha megugorhatatlan feladat. Most már az élvez prioritást, hogy ettek-e a gyerekek, minden benne van-e a táskájukban, és van-e nem összemaszatolt ruhád. Mit tehetsz mégis?

Készülj előre vasárnap!

Könnyítsd magadnak a készülést azzal, hogy több dolgot előre elkészítesz már vasárnap. A hütőbe tett szendvics pár napig nem romlik meg, vagy az előre szeletelt gyümölcs is eláll. Így reggel csak be kell dobáld az uszonna dobozba!

Előbb te készülj össze

Választhatod a hanyag megoldást is: ha te készülsz össze előbb, akkor ha kicsúsztok az időből, és a gyerek félig meztelen vagy csak fél pár cipő van rajta, te legalább akkor is jól nézel ki. Nem igaz?

A csodálatos köntös

Miután felöltöztél, vegyél fel a ruhádra köntöst. Így megóvhatod a maszatoktól indulásig!

Előző este állítsd fel a díszletet

Válaszd ki a ruhád, pakold ki a tányérokat a reggelihez, készíts össze mindent, amire a gyerekeknek szüksége lehet… már este! Így másnap reggel csak a napi katasztrófákkal és balesetekkel kell megküzdened, felkészültséged egy csomó időt megspórol neked.

keszules 02

A TV az ellenség

Ne kapcsold be a tévét a reggeli készülés alatt. El fogja terelni a gyerek figyelmét, sokkal tovább tart neki majd felöltözni, vagy megenni a reggelit.

Kreatív feladatlista

Ha kreatív vagy, és szereted játékossá tenni gyermekeid számára a feladatokat, akkor készíts feladatlistát a reggeli készüléshez. Ha ketten vannak, akkor lehet versenyeztetni is őket: aki hamarabb összegyűjti az összes pipát, az nyer.

Ha semmi sem segít, akkor pedig fordulj az álcázáshoz!

Kalap, napszemüveg: viselj olyan ruhadarabokat, ami alatt nem látszik, hogy nem volt időd rendesen összekészülni!

Neked mik az idő-csaló tippjeid?

Forrás: babyology.com.au

Ez is tetszeni fog