Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok Íme a fenséges Római Colosseum, melyet mostantól a saját nappalidban is megépíthetsz

Íme a fenséges Római Colosseum, melyet mostantól a saját nappalidban is megépíthetsz

Pöttyöslabda

Az idei Black Friday alkalmából a LEGO® rajongók Róma legismertebb látványosságát építhetik meg, hogy a történelem egy részét otthonukban is megcsodálhassák. Az inspiráló LEGO Colosseum készlet összesen 9036 kockából áll. Ám nem csupán az eddigi legnagyobb (átvéve ezt a kitüntető címet a LEGO® Star Wars™ Millennium Falcon készlettől), de az eddigi legrészletesebb LEGO szettről is van szó. A rendkívüli szakszerűséggel megtervezett modell hűen utánozza az eredeti római amfiteátrum hihetetlen építészetét, és amellett, hogy különleges építési élmény, csodálatos látványt is nyújt.

Mind a LEGO építés, mind a történelem kedvelőinek lehetősége van arra, hogy a saját nappalijukban tudhassák az olasz történelem egy darabkáját, hiszen ez a LEGO kockákból készült modell a Római Birodalom lenyűgöző Colosseumának hű mása, és rengeteg valósághű részlettel segít az építőknek életre kelteni a híres épületet. És ez még nem minden. A készlet megjeleníti a Colosseum három emeletét is, amelyeket a dór, ión és korinthoszi oszloprendek díszítenek. A LEGO kockákból valósághűen megépített oszlopokat több kreatív építési technika segítségével alkották meg és varázsoltak egyedivé – a csigavonalat például, a minél hitelesebb megjelenés érdekében, egy átfestett, görkorcsolyára emlékeztető LEGO elem megfordításával hozták létre.

A valósághűség érdekében a legapróbb részletekre is ügyeltek: ahogy a valódi Colosseumban, úgy a LEGO változat esetében is megtalálható a nézőtérhez vezető 80 boltív. A különböző oszlopok pedig három különböző színárnyalatú kockákból állnak, kihangsúlyozva az idő múlását a majdnem 2000 éves építmény felett. Az építési élmény kihívásokkal teli, azonban a lélegzetelállító modell ékes dísze lehet minden otthonnak. A LEGO Colosseum egy ovális alapon nyugszik, amely lehetővé teszi annak 360 fokos kiállítását. Így az építők eldönthetik, melyik szögből kívánják bemutatni Róma legnépszerűbb látványosságának LEGO másolatát – legyen az a természeti katasztrófák és földrengések sújtotta déli vagy a teljesebb északi oldal. A LEGO kockákból megépített boltíveknek köszönhetően kívülről is megcsodálhatjuk a Colosseum belső tereit, csakúgy, mint a valódi esetében.

„Az egyik legnagyobb kihívást az jelentette, hogy vissza tudjuk adni a Colosseum monumentalitását LEGO formában. Úgy gondoltam, hogy a LEGO verziónak tükröznie kell az eredeti speciális építészeti jellegzetességeit, beleértve a különböző boltívsorok oszlopainak stílusait. Azért, hogy ennek eleget tegyünk, vertikális nagyítást alkalmaztunk. A modell belső tere így még meredekebb, mint az eredeti. A LEGO modell megépítésével arra szeretnénk inspirálni az építőket, hogy még több információt tudjanak meg a legendás amfiteátrumról” – mondta Rok Zgalin Kobe, a készlet tervezője.

A LEGO Colosseum 27 cm magas, 52 cm széles és 59 cm mély – ezzel bármely LEGO gyűjtemény leglátványosabb eleme.

A készlet november 27-én, az idei Black Friday napjától lesz elérhető a LEGO Store-okban és a LEGO.hu weboldalon. Azok a LEGO VIP tagok, akik a Black Friday és a Cyber Monday időszakában vásárolják meg a szettet egy limitált kiadású ajándékkal – a készlethez tartozó római harci szekérrel – gazdagodnak, amelyet kiállíthatnak a Colosseum mellett. Az érdeklődők a VIP programba ingyen regisztrálhatnak a boltokban vagy akár online.

A LEGO Colosseum készlet november 27-étől lesz elérhető a LEGO Store-okban és a LEGO.hu weboldalon.

Ez is tetszeni fog