Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok Játékos ismerkedés a grafikus formákkal

Játékos ismerkedés a grafikus formákkal

pottyos

Ez egy teljesen egyszerű és nagyszerű fejlesztő játék 3, 4, és 5 éves gyerekeknek!
Nálunk már az első alkalommal nagy sikert aratott! Természetesen azóta már tovább fejlesztettük…állatos, színes és mesefigurás verzióra.

Minden otthon található eszköz használható.

Ez egy teljesen egyszerű és nagyszerű fejlesztő játék 3, 4, és 5 éves gyerekeknek!

Szükség van hozzá – egy ragasztó szalagra, háromszög, téglalap, szögletes, és kör alakú háztartási cikkekre, papírra és filctollra.

Először – készíts kör, négyzet, téglalap, és háromszög jeleket (1 lapra, 1 jel); majd gyűjtsd össze a kör, háromszög, négyzet, téglalap alakú háztartási cikkeket.

Helyezd a ragasztószalagot a földre (lehet asztalon is játszani, csak ott kevesebb a hely), úgy, mint egy grafikon, mint ez:

formak1

Kérd meg gyermekedet, hogy vegyen ki egy tárgyat, figyelje meg és helyezze a megfelelő papírra rajzolt forma sávjába. (Természetesen közösen is megbeszélhetitek, hogy melyik formára hasonlít leginkább az adott tárgy.)

formak2

formak3

formak4

formak5 

Minden tárgyat felhasznált a játékhoz! Szuper!%

formak6

 

Miután befejeztétek a játékot, számoljátok meg az oszlopokban elhelyezett tárgyakat (így a számokkal is ismerkedik gyermeked – bár a sajátomból kiindulva, már 10-ig hibátlanul elszámolnak… sőt! ), írd le a darabszámot, alá rajzold le a formát és beszéljétek át, hogy melyik oszlopban van a legtöbb és melyikben legkevesebb és ugyanannyi.

Nálunk a beszélgetés tart mindig a legtovább, mert imádnak ebben a korban beszélni, megmagyarázni mindent, amit előtte – akár 2 perce – hallottak. És ilyenkor mi szülők, csak ülünk, figyelünk, mosolygunk (néha csak belülről) és hallgatjuk, hogy a mi kis csemeténk, mennyire igyekszik minden elhangzott információt visszaadni. Megjegyzem: általában sikerül, ha nem is teljes pontossággal.

Visszatérve… amellett, hogy formálja az azonosítást, segít a megértést, hogy hogyan kell összehasonlítani a mennyiségeket ez egy szórakoztató módja annak, hogy bevezessük kicsinyeinket a grafikus formák világába.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: imprintsfromtricia
Készítette: Bonar Odhiambo Palma
2015. 05. 17.

Ez is tetszeni fog