Quantcast
Kezdőlap Aktuális Jó férjnek lenni nem olyan nehéz, úgyhogy szedd össze magad

Jó férjnek lenni nem olyan nehéz, úgyhogy szedd össze magad

pottyos

Van az a férj, aki leviszi a gyerekeket a játszótérre a nap végén, hogy te tudj egy kicsit pihenni (vagy csak nyugodtan takarítani), pelenkát cserél, és bíztat, hogy találkozz a barátnőddel, ha lelkifurdalásból lemondanád. És van az, akinek a felesége nem tud veled találkozni, mert a férfi még sosem volt este egyedül a gyerekekkel, aki hazaér a munkából, és reklamál, hogy nincs kész a vacsora, pedig anyuka egész nap otthon volt – ugyan jól meg van fázva, ahogy a gyerekek is.

Amikor halljuk ezeket a példákat, legszívesebben befognánk a fülünket, mert még hallgatni is dühítő. És eljutunk odáig, hogy a jó férjet az teszi, hogy nem seggfej. Ez már szinte elég.

De mi a baj ezekkel a férfiakkal? Mi a baj azokkal, akik nem tudják teljesíteni a minimum követelményét annak, hogy jó férjek legyenek?

Mert miből áll a lista? Nagyjából ezekből:

1. Legyél kedves.
2. Legyél figyelmes.

És ennyi.

Két dolog. Két dolgot kellene minden férjnek megcsinálni, hogy már jó férj legyen.

Ha ezt nem sikerül, akkor javasoljuk, hogy adott férj nézzen a tükörbe, és nőjön már fel.

Minden kapcsolatnak megvan a saját dinamikája, és megkíván egy egyensúlyt a feladatok elosztásában. Ez magában foglalhatja azt, hogy az egyik fél vállalja a főzés nagyrészét, és ezzel nincs semmi baj, amíg ez közös megállapodáson nyugszik. A probléma onnan kezdődik, hogy ez még nem jogosítja fel a másik felet, hogy hazaérve első megnyilvánulása az élelem követelése legyen, azzal szemben, hogy megkérdezi a másikat: hogy telt a napja, és miben tud ő, az érkező, segíteni.

A kedves férj mindennapjai azért olyan zökkenőmentesek, mert a feleség egyengeti azokat. A tiszta ing nem magától várja őt ott reggel, és az a bizonyos vacsora sem magától meleg épp akkor, amikor a férj hazaér. Ha a férj azt hallja a feleségtől, hogy annak még tusolni sincs ideje, akkor férj rosszul végzi a munkáját, ami, ismételjük, ennyi: légy kedves és figyelmes.

Ha nem veszi észre, hogy le kellene foglalnia a gyerekeket, ameddig a feleség normálisan lezuhanyozhat, és kicsit foglalkozhat magával a fürdőszobában, anélkül, hogy a zajokat kellene figyelnie, hogy a gyerekek mit borítanak épp le, vagy a gyerekek folyamatosan bemennének utána, akkor férj nem végzi jól a munkáját.

Ha megkérdőjelezi, hogy mitől fáradt a feleség, hiszen nem kell egész nap semmit csinálnia, csak a gyerekre vigyázni, akkor a férj rosszul végzi a munkáját.

Ha férj annyit nem tud megcsinálni, hogy kedves és figyelmes legyen, akkor ő valójában nem más, mint egy második, harmadik, negyedik gyerek, akire feleségnek figyelnie kell, akinek az igényeit ki kell szolgálnia.

Tehát a kedves férjek szedjék össze magukat, és végezzék el a munkájukat.

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog