Quantcast
Kezdőlap Aktuális Karácsonyi készülődés a családdal – a Szélforgó 5 legjobb ötlete

Karácsonyi készülődés a családdal – a Szélforgó 5 legjobb ötlete

pottyos

A karácsonyi készülődés nem kell, hogy idegőrlő legyen. Dobjátok fel ti is az együtt töltött időt néhány mókás családi programmal.

 

A karácsonyi készülődés nem kell, hogy idegőrlő legyen. Dobjátok fel ti is az együtt töltött időt néhány mókás családi programmal.

pisztrangosKarácsonyi pisztránghorgászat és vásár
December 19-től egészen 23-ig naponta mehettek a visegrádi Apátkúti-völgybe, ahol a szabadban, jó levegőn eltöltött idő alatt még a karácsonyi vacsorához is kifoghatjátok családilag a halat, amit a helyszínen akár meg is tisztítanak nektek.

pici-bonbon-gobi-ritaPiciBonbon
Valószínűleg minden szülő eltöpreng néha azon, hogy miként lehetne a gyerekeket is rávezetni az ajándékozás örömére, hogy ne csak az legyen a fontos a számukra, hogy egyik ajándékot kapják a másik után. Ebben próbál segíteni Góbi Rita táncos és társulata PiciBonbon című előadásukkal. Az interaktív játék során arra próbálják meg rávezetni a gyerekeket, hogy nem az ajándék nagysága vagy értéke a fontos, hanem az ajándékozás gesztusa. Az eseményre december 20-án délután kerül sor a HelloAnyu!-ban.

allatok karacsonyaÁllatok karácsonya
December 19-én és 20-án is várják az állatszerető családokat a veresegyházi Medveotthonban, hogy a gyerekek a kedvenceikkel együtt is ünnepelhessenek. Szombat délután betlehemezés színesíti a programot, vasárnap pedig a Veresegyházi Hagyományőrző Egyesület programján vehettek részt, és segíthettek az állatok karácsonyfájának feldíszítésében is.

mezeskalcsMézeskalácssütés
Ha szeretnétek megúszni az otthoni rumlit, és mégis tökéletes mézeskalácsot sütni a gyerekekkel, akkor jó megoldás lehet a Bourbon Kreatív Élmény Konyha szombati programja. Ezen a napon délelőtt 10-től este 6-ig bármikor betérhettek ide, és a mézeskalácssütés mellett dekoráció-készítéssel, forró teával és karácsonyi hangulattal is várnak titeket a Bourbon karácsonyi manói.

kalaka betlehemesSzabad-e bejönni ide betlehemmel?
Az adventi időszak lezárásának kevés klasszikusabb módja van, mint a Kaláka együttes Szabad-e ide bejönni betlehemmel? című műsorának megtekintése. Az óbudai karácsonyi vásáron immár hagyomány, hogy advent 4. vasárnapján ezzel a műsorral zárják a karácsonyi készülődés időszakát. A műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka dalok.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog