Quantcast
Kezdőlap Aktuális Kedvenc meséink, melyekkel tanulnak is a gyerekek

Kedvenc meséink, melyekkel tanulnak is a gyerekek

pottyos

Összegyűjtöttük a kedvenc meséinket számotokra, melyekkel tanulnak is a kicsik. Nyílván családonként más-más TV nézési szokások vannak, arra az egyre figyeljünk mindenképp, hogy valami határt szabjunk az elektronikus babysitternek! 🙂

 

Nálunk sajnos nem fogható angol nyelvű mesecsatorna, de ha nálatok van, akkor azon érdemes megtalálni a jó rajzfilmeket, sokat segít a korai nyelvtanulásban, a gyerekek ilyen kicsi korban csak úgy szívják magukba a tudást 🙂

 

1. Mickey egér játszótere

Az Emmy-díjra jelölt színes, tanulásközpontú Mickey Egér Játszótere az óvodás korú gyerekeket hívja, hogy csatlakozzanak a világ legkedveltebb karakteréhez, és együtt mondják ki a varázsszót: Mese, Meskér, Mickey Egér. Ezzel a varázslattal megnyílik a különleges egérformájú építmény, hogy benne együtt játszanak és tanuljanak a nézők a Disney szenzációs hatosával: Micky-vel, Minnie-vel, Pluto-val, Goofy-val, Daisy-vel és Donald kacsával. A Játszótérről Mickey vezényli a dalokkal és vidámsággal teli történeteket, amelyek ösztönző kihívásokat mutatnak be a nap témája köré építve. A dinamikus játékos és éneklős programon keresztül, amely különböző helyekre viszi el a gyerekeket, a fiatal nézők fejlesztik matematikai tudásukat, felismerhetnek formákat, motívumokat és számokat és képrejtvényeket rakhatnak ki. Mickey és barátai különböző eszközökkel segítik elő és támogatják a tanulást, például a Szerkentyűvel, Mikkentyűkkel és a hordozható Pörgönccel. Mickey folyamatosan bátorítja és dicséri a nézőket, többek között a vidám Hot Dog dallal, amellyel a nap eredményeit ünnepli a csapat.

mickey eger jatszotere

 

2. Dóra, a felfedező (és persze Diego)

Dóra és Csízi, a kismajom együtt fedezi fel a világot és sok állatot. Mindennap új kaladonkba keverednek, miközben a nézők új angol szavakait is tanulhatnak.

dora a felfedezo

 

3. Bubbi Guppik

Csobbanj bele a Bubi Guppik mókás, tanulságos világába ezzel a vicces, interaktív műsorral, amely rengeteg témában tanítja a gyerekeket – a dinoszauruszoktól kezdve a fogorvosokon és zenén keresztül az újrahasznosításig. Ebből a zenés, akváriumban játszódó sorozatból a gyerekek megismerhetik például a tudomány, a matematika, az irodalom világát is. Molly, Gil és uszonyos osztálytársaik olyanok, mint bármelyik sulis gyerek!

bubbi guppik

 

4. Umizoomi

Az Umizoomi csapat különböző feladatokat old meg, melynek központjában a matek áll. Formák, számok, minták.

umizoomie

 

5. És Te mit gondolsz?/ Mi a manó?

Mit jelent az, hogy valami nagy? Mi a barátság? Mitől lesz valaki bátor? Mit jelent felnőni? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ Hugo, egy kíváncsi kisfiú. És te mit gondolsz?

Hugo, mint minden gyerkőc, nagyon érdeklődő természet, tele ámulattal és kíváncsisággal. Így járja útját a megértés, logika és érthetőség felé vezető úton. Olyan dolgokon morfondírozik, mint például: miért vagyunk néha szomorúak, mit is jelent igazából a tanulás, és hogy vajon a világ ugyanolyan marad e reggelre, mint amilyen előző este volt. Ahogy felfedezi színpompás és változatos háromdimenziós univerzumát, barátai játékosan igyekeznek segíteni neki, hogy megértse az élet olyan nagy kérdéseit, mint hogy ki, mit, mikor miért és hogyan, komplex fogalmakon és képeken keresztül. A Mi a manó? a JimJam első filozófiai jellegű sorozata, melynek célja, hogy a képernyők előtt ülő apróságokat arra bátorítsa, hogy a történeteket saját életükkel is összefüggésbe hozzák és tegyék fel saját kérdéseiket is. Nick Chandley oktatási szakértő, aki a sorozat szemléletmódjában is tanácsot adott, továbbra is elérhető és szívesen ad tippeket és tanácsokat a gyerekek gondolkodási készségeinek fejlesztéséhez.

mit gondolsz

 

 

6. Állatkert a hátizsákban / Állati küldetés

Szórakoztatva oktató műsor gyerekeknek. A sorozatban szereplői Chris és Martin, a két testvér, akik Ebadtanyán mutatják be a különböző állatokat minden részben egy témához kapcsolódóan. A fiam kedvence, általában ő szokott minden állatról előadást tartani az állatkertben, amióta ezt nézi 🙂

..és már rajzfilmen is..: Állati küldetés

Csatlakozz Chris és Martin Kratt kalandjaihoz, kövesd nyomon, milyen vadon élő állatokkal találkoznak, hogyan kapcsolódik össze a tudomány és a szórakozás! Ismerd meg utazásaikon keresztül az állatok élőhelyeit szerte a világon! Minden kaland az állatok életét és soha nem látott pillanatokat mutat be az élővilágból. A történeteket rejtély, mentés és hangos nevetés kíséri.

allatkertahatizsakban

 

 

7. Bogyó és babóca

Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány elválaszthatatlan barátok. Sok kedves kalandon keresztül közösen fedezik fel az őket körülvevő világ jelenségeit, eseményeit, tárgyait. Mesélő: Pogány Judit. A kicsik abszolút kedvence 2-3 éves korban. Tudtátok, hogy Berry and Dolly néven angolul is megtaláljátok a meséket a youtube-on?!

bogyo es baboca

 

8. Kalandozások Andyvel / Dinoszaurusz kalandok Andyvel

Ebben az új ismeretterjesztő sorozatban, a Savanya úr állatkertjében dolgozó Andyvel és kis barátjával Kippel kalandozunk a parkban és a nagyvilágban. Megismerhetünk sok-sok állatot!

kalandozasok andyvel

 

 

9. Franklin és barátai

Franklin egy fiatal teknős, aki barátaival együtt megtanulja, hogyan illeszkedjen be a világba, és hogy a világ hogyan viszonyul hozzá. Mint a legtöbb gyerek, Franklin is a hibáiból tanul. Ha füllent vagy eltéved, vagy a cselekmények elhatalmasodnak rajta, általában megtalálja a megoldást. A leckéket mindig Franklin módjára tanulja meg, de persze közben mindig jól szórakozik.

franklin

 

10. Bori

Milyen kislány Bori? Legszívesebben piros-fehér csíkos pólót visel, szőke hajába piros szalagot köt. Szereti az állatokat, különösen a cicákat és a pónikat. Bori történetei megmutatják, hogy az óvodások élete izgalmas: a mindennapok is megannyi felfedezni valót tartogatnak. A Bori könyveket is nagyon szeretjük.

bori

 

 

Mivel tudjátok kiegészíteni a listát? Mik a ti kedvenceitek?

 

 

Ez is tetszeni fog