Quantcast
Kezdőlap Aktuális Kedves tudatos és felkészült anyukák!

Kedves tudatos és felkészült anyukák!

pottyos

Gyakran irigykedem rátok. Ti mindennek utánajártok, mindenből a tökéletest akarjátok és ezért meg is tesztek mindent.

pediped 01

A pici babának a legbőrbarátabb popsikrémet szerzitek be, természetesen akkor, amikor az pont akciós.
Amikor eljön a hozzátáplálás időszaka, akkor pontosan tudjátok, milyen forrásból kell beszerezni a friss, bio hozzávalókat a fantasztikus babaétkekhez, pici dobozokban minimum 10 étkezésre való pép áll a fagyasztótokban. A tudatos anyuka előre gondolkodik, semmit sem bíz a véletlenre.

Na és hát vannak az olyan anyukák, mint én.
Én is a legjobbat akarom, nyilván, de sajnos mindössze annyi tudatosság szorult belém, mint egy kőbe. Általában kapkodós vagyok és az utolsó utáni pillanatban lépek. Egyebek mellett a gyerekcipő kálváriánk szemlélteti legjobban, mennyire nem túlzok.

Amikor a kisfiam először felállt, az első reakcióm az volt persze, hogy “Jaj, de ügyes, jaj de nagy dolog ez!”.
A következő viszont az volt, hogy “Úristen, de hiszen ennek a gyereknek még egy cipője sincs!”.
Azonnal bújni kezdtem a netet: mikortól kell cipő, s leginkább is milyen cipő…

pediped 02

Hamar égnek állt az összes hajszálam, hisz mint minden, ami gyerekkel kapcsolatos, úgy a cipő kérdés is elképesztően megosztó.
Mert ugye nem mindegy, hogy milyen korban milyen lábbelit adunk a kicsik lábára.
Más kell az első lépésekhez, más egy tipegőnek és más egy ovisnak. És ott vannak ugye az ortopédiai szempontok: a fejlődő boka stabilan tartásának kérdése, rugalmas legyen-e a talp, vagy épp ellenkezőleg, legyen merev és tartsa jól a bokát… Amikor pedig nagyjából képbe kerülünk, akkor jön az olcsó és horror árú cipők közti lamentálgatás. És arról még nem is esett szó, hogy néznek ki…

Szóval, már épp ott tartottam, hogy feladom, és örökre zokniban fog járni a gyerekem, amikor megtaláltam a pediped™ oldalát.
Heuréka! Minden kérdésemre egycsapásra választ kaptam!

pediped 03

Azonnal kiderült, hogy a kisfiamnak egy pediped™ Originals cipőre van szüksége!
Konkrétan úgy hívják, hogy „Első lépés cipő”, és csúszásbiztos, puha bőr talpa van.
Találtam is rögtön egy csinos modellt, megrendeltem, másnap meg is érkezett, a kisfiam meg büszkén feszített benne. Na, ezt is letudtam. Krízis elhárítva.
Aztán eltelt néhány hónap és már nem csak álldogált, vagy kapaszkodva lépegetett, hanem elkezdett megállás nélkül menni, sőt, már a szaladgálással is kísérletezgetett (hol több, hol kevesebb popóra huppanással). Ráadásul elkezdte kinőni a cipőjét, úgyhogy újabb pánikrohamot kaptam, hogy megint beszippant a gyerekcipő-univerzum!
Facebook csoportokban kezdtem kutakodni, ahol a kérdéseimre legalább hatszáz féle választ kaptam. Ismét a kikészülés szélére sodródtam én, a mihaszna anya, aki még mindig nem tudja, milyen cipő kell a gyerekének.
Ekkor bevillant a pediped™. Nem is értettem magam, miért nem rögtön azzal kezdtem, hogy felkeresem az oldalukat.
Az Originals típus már nem volt megfelelő a fiam mozgásfejlődéséhez, de rögtön utána jön a Grip’n’Go, ami tökéletes átmenetet biztosít az első lépések, a totyogás és a magabiztos futkározás között. Puha gumitalpa van, illetve speciális, lekerekített körvonalai stabilan tartják a sarkat. Különleges orr-kialakítása védi a lábujjakat és egyben a cipőt is az esetleges orra esések okozta sérülésektől.
Az első is nagyon bevált, így nem haboztam, újra pediped™ cipőre esett a választásom. Másnap már abban táncolt az apja koncertjén.
Most sem bántam meg, egy egész nyarat sikerült egy, azaz egy cipővel végighúzni, sőt, az őszbe is azzal vágtunk bele.
Mígnem egy napon leesett az első hó. Lementünk a játszóra, ahol minden gyerek hótaposóban, az enyém meg – szegényke – még mindig az őszi cipőben slatttyogott. Elszégyelltem magam (és el is kaptam 1-2 csúnya anyuka-tekintetet)…
Hát én sosem tanulok a hibáimból?
De legalább most már nem merültem el az internet sötét bugyraiban, pontosan tudtam, hova kell fordulnom válaszért. Magabiztosan kattintottam a pediped™ oldalára és azonnal láttam, hogy mostanra a fiacskám belenőtt a rugalmas talpú Flex cipőkbe, amik a stabilan járó nagyobbaknak valók (24-36-os méretig kapható).
Masszívak, strapabíróak és (mint az előzőek is) ezek is eszméletlen jól néznek ki.
Kinéztem egy hótaposót, megrendeltem és a gyerek másnap már együtt játszhatott a többi sráccal a hóban.
A sztori megkoronázása az volt, hogy odajött hozzám egy anyuka, hogy honnan szereztem ezt a hótaposót!
Én pedig – mintha mindig is tudtam volna – előadtam, hogy ez kérem szépen egy pediped™, az Amerikai Ortopéd orvosok Szövetsége is ezt ajánlja, 3 típusa van: minden mozgásfejlődési kornak megfelelő lábbelit biztosítanak, kiváló minőségűek, csinosak, a gyerek akár egyedül fel és le tudja venni, nagyon jól bírják a gyűrődést.
Az anyuka rákérdezett az árakra is… Mondtam neki, hogy bizony, nem a legolcsóbbak, de az is igaz, hogy összesen három cipőt vettünk másfél év leforgása alatt, és nyugodt szívvel teszem el őket, hogy a kistesónál már szuper felkészült legyek. Végig figyeltem, hogy le ne bukjak, hogy igazából honnan is indult a történet…

Szóval kedves tudatos és felkészült anyukák!
Lassan érő típus vagyok, de előbb-utóbb én is megtalálom a legjobb utat. Vagy legalábbis a legjobb cipőt.

Ez is tetszeni fog