Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok Készítsétek el a saját hűtőmágneseiteket!

Készítsétek el a saját hűtőmágneseiteket!

Pöttyöslabda

A forró nyári napok legalább annyira kimerítőek tudnak lenni, mint az esős délutánok, amikor a négy fal közé szorulunk. A legerősebb napsütésben általában bent maradunk, és a lakásban vészeljük át az extrém UV-sugárzást. Ilyenkor gyakran nincs már ötletem, mivel foglalhatnám le a gyereket, épp ezért örültem meg nagyon, amikor kipróbálhattam a Regio Játék Magnetica mágneskészítő-szettjét!

A csomagban minden megtalálható a közös alkotáshoz: a mintára vágott hűtőmágnesek, a matricák, a formában hozzájuk idomuló lencsék, valamint két, különösen vastag lencse, és persze egy kis adag ragasztó. Az apró gyermekkezek is könnyedén elbírnak a feladatokkal, hiszen minden mágneses forma perforálva van, könnyű kiemelni a táblából, és a hátoldalára rögzített papírt is könnyedén le tudják húzni a gyerekek.

hdr

A Magnetica Hűtőmágnes készítő készlet minden eleme ragadós, így hatalmas sikerélmény volt, amikor a fiam teljesen egyedül képes volt elkészíteni egy-egy alkotást. A lencse alá – annak ellenére, hogy szintén ragacsos felületű – érdemes tenni a nagyon folyékony ragasztóból, mert mi kipróbáltuk nélküle is elkészíteni, de a lencse és a matrica tapadása így nem lett tökéletes, apró kis levegődarabkák ragadtak az átlátszó felület alá. Akárcsak az üveg vagy szélvédő fóliázásánál, a folyadék használata megszünteti ezt a kellemetlen szépséghibát, ráadásul biztosak lehetünk benne, hogy a két felület még jobban össze fog tapadni.

A két nagyobb lencse ragasztásánál hagyjunk legalább egy óra száradási időt, mert különben előfordulhat, hogy lepotyog a frissen odarögzített darabka. Sajnos nálunk is a földön végezte (mert nem bírtuk kivárni a száradási időt a díszítéssel), de szerencsére nem tört el, és utána gond nélkül sikerült visszarögzíteni.

A játék kiválóan fejleszti a gyerekek:

  • kreativitását,
  • finommotorikáját,
  • türelmét,
  • a sorrendiség kialakítását (először a mágnest készítjük elő, utána a matricát, majd jöhet a ragasztó és végül a lencse),
  • kézügyességét,
  • önbizalmát (egyedül is képesek az alkotásra – vagy csak minimális segítségre van szükség)
  • és persze remek minőségi időt biztosít a családoknak.

Én próbáltam rábeszélni a fiamat, hogy egy-egy darabot ajándékozzunk oda a nagyinak, vagy az unokatesóknak, de annyira beleszeretett ezekbe az aranyos kis ételfigurákba, hogy mindet meg akarja tartani – nem hibáztatom!

hdr

Számunkra nagyon kellemes időtöltés volt a mágnesek elkészítése, a fiam boldog volt és legalább ebben a fél órában nem mesét vagy videót akart nézni, hanem teljesen elmélyült a munkában, én pedig nagy örömmel segítettem őt és boldogan figyeltem, ahogy egyre-másra kerülnek ki a kezei alól a mágnesek.

Mi egyébként is nagy hűtőmágnes-rajongók vagyunk, így ez a néhány új darab is hamar helyet kapott a hűtőn.

A Magnetica hűtőmágnes készítő készlet mágnesei egyébként meglepően erősek, egyetlen darab képes megtartani egy képeslapot is. Szuperül használható arra, hogy kirakjuk a bevásárlólistát, egy receptet, vagy bármilyen üzenetet a családtagjaink részére.

Szeretettel ajánljuk 3-6 éves (vagy kicsit idősebb, de alkotni imádó) fiúknak és lányoknak is, a fél óra garantáltan hasznosan eltöltött idő, és a sok-sok cuki hűtőmágnes miatt megéri! 🙂

Ez is tetszeni fog