Quantcast
Kezdőlap Aktuális Készülődés húsvétra, 5 tipp hogy miket készítsünk a gyerekkel

Készülődés húsvétra, 5 tipp hogy miket készítsünk a gyerekkel

Spuriga Dóra

1. Tojásfestés

A húsvéti tojásfestés hagyománya évszázadokra nyúlik vissza, és ma is nagyon népszerű tevékenység a gyerekek körében. Vásároljunk be néhány fehér tojást, és készítsünk elő különböző színezőanyagokat, például élelmiszer-színezékkel vagy természetes anyagokat, például céklával. A gyerekek élvezni fogják, hogy kreatívak lehetnek, és elkészíthetik saját egyedi mintáikat.

2. Húsvéti dekorációk készítése

A gyerekeknek nagyszerű lehetőség, hogy segítsenek dekorációkat készíteni otthonunkba. Készítsünk papírmachéból vagy fonalból készült nyuszikat, vagy rajzoljunk rá és színezzük ki a húsvéti tojásokat, és ragasszuk fel őket a falra.

3. Nyuszi fül készítése

Vágjunk ki fehér kartonból két hosszú, keskeny fület, majd ragasszuk fel őket egy fejpántra. Ezután készítsünk egy vicces fotót egymásról.

4. Húsvéti sütemények készítése

A húsvéti sütemények készítése nagyszerű módja annak, hogy a gyerekekkel együtt időt töltsünk, és közben finom édességeket készítsünk. Készítsünk húsvéti koszorút, muffint vagy más süteményt, és segítsünk a gyerekeknek díszíteni őket. A lányommal például zseniális sós kalácsot szoktunk készíteni, ennek hamarosan hozom majd a receptjét.

5. Húsvéti játékok

Az ünnepi játékok szintén nagyszerű módja annak, hogy a gyerekekkel együtt töltsünk időt. Készítsünk el egy húsvéti tojás-kereső játékot a kertben, vagy játszunk tojásdobáló játékot a konyhában. Ezek a játékok garantáltan jó szórakozást nyújtanak, és segítenek a gyerekeknek élvezni az ünnepet.

Ez is tetszeni fog