Quantcast
Kezdőlap Aktuális Kézzel készített kincsesláda a nyár kincseihez

Kézzel készített kincsesláda a nyár kincseihez

Spuriga Dóra

Még ma is emlékszem milyen nagy gonddal gyűjtögettem gyerekkoromban a dolgaimat: bélyegeket, faleveleket, kavicsokat, később szerelmes leveleket (amik persze csak apró kis cetlik voltak), ahogyan arra is, hogy milyen nehezen találtam a számukra megfelelő rejtekhelyet.

Bizonyosan kiugrottam volna a bőrömből, ha már akkoriban is létezik egy olyan kincsesládikó, amit a saját kezemmel festhetek, dekorálhatok ki, hogy aztán a féltve őrzött dolgaim méltó helyre kerüljenek. Pontosan erre hivatott a REGIO Játék 4M tündér tükrös ékszerdoboz készlete!

A Balatonon, a Káli-medencében nyaraltunk most egy hetet, és a lányom nagy örömére magunkkal vittük a tündér tükrös ékszerdobozt, hogy elkészítsék majd a szintén ott nyaraló barátnőjével. A saját kézzel készített alkotásoknak egyébként sincsen párja, arról már nem is beszélve, hogy maga a folyamat milyen élményt nyújt a gyerekeknek!

A lányom legalábbis nagyon örült az ötletnek, hiszen imád kézműveskedni, ennél a doboznál pedig tényleg mindent ő festett és dekorált ki.

Nekiláttak a barátnőjével, és két órán keresztül, csendben csak alkottak. Nagyon cukik voltak! Festéket a munkához a dobozban találtok, nem szükséges külön beszerezni, ahogyan az ecset és a tündéres matricák is a készlet részét képezik. Tulajdonképpen semmi másra nincs szükség, csak arra, hogy a készletet megvásárold, bepakold a bőröndbe, vagy otthon elővedd egy unalmasabb napon, az összes többi már gyerekjáték.

A natúr fadobozt olyan színre festhetik le a gyerekek, amilyenre csak akarják, a fantázia szabhat csak határt, és a dobozon is van ehhez két ötlet, ha a leányzódnak esetleg szüksége van egy kis segítségre elindulásként.

 

A doboz elkészítése közben az alábbi területeket fejleszti:

  • Türelmet
  • Kitartást
  • Kézügyességet
  • Finommotorikát
  • Kreativitást

 

Ez a készlet éppen kapóra jön, ha nem szeretnéd megint bekapcsolni a tévét, esetleg fáradt vagy egy újabb társasozáshoz, vagy csak egy kis csöndes szünetre lenne szükséged.

A tündér tükrös ékszerdoboz készletet egyébként 3-6 éves korig ajánlja a gyártó, de a 3 éves kor az önálló munkához még általában kevés, így ha nem te magad akarod elkészíteni a dobozt (amivel egyébként a világon nincsen semmi baj, mi is szeretünk belefeledkezni a gyerekek játékaiba! J) nyugodtan célozd meg vele az idősebb korosztályt – inkább 5-10 éves lányok veszik nagy hasznát a ládikónak, pláne hogy tükröt is tartalmaz, ami a kisebbeknek a törékenysége miatt veszélyforrást jelenthet, a nagyobbak viszont már ki tudják használni, főleg, ha felteszik a szájfényt, vagy éppen kipróbálják anyu sminkkészletét. 😉

 

A  kincsesládikót ajánljuk még ajándékként is – ha nincs ötleted, hogy mivel lepd meg az unokahugit vagy a lányod legjobb barátnőjét, esetleg a saját gyermekedet, akkor is kiváló választás lehet ez a kreatív készlet. Ha igazán jó fej akarsz lenni, akkor vegyél rögtön kettőt, így együtt is elkészíthetitek a saját ládikóitokat, a közösen eltöltött minőségi idő pedig garantált. Jó szórakozást kívánunk az alkotáshoz!

 

https://urlshorter.regiojatek.hu/DKuUF

 

Ez is tetszeni fog