Quantcast
Kezdőlap Aktuális Ki mondta, hogy télen csak bent lehet szülinapozni?

Ki mondta, hogy télen csak bent lehet szülinapozni?

Spuriga Dóra

Csak egy kis kreativitás kell ahhoz, hogy megszervezzünk egy olyan kinti szülinapot a hidegben, amit minden gyerek imádni fog!

Csak egy kis kreativitás kell ahhoz, hogy megszervezzünk egy olyan kinti szülinapot, amit minden gyerek imádni fog! Igen, ki kell lépnünk a komfort zónánkból, de szuper lesz!

Persze a szülők nagy része nagy szemekkel fogadta a meghívást Maxi 8. szülinapi bulijára, mivel a hagyományostól igencsak eltérő módon, nem benti helyen szerveztük meg télvíz idején, hanem kint a szabadban.

Mázlink volt egyébként az időjárással, mert bár minden gyönyörű fehér volt a hó borította tájon, a nap ragyogóan sütött.

Maxi már az előző nap este talált a lábtörlőn egy levelet, ami szerint egy kincset kell a születésnapján majd megkeresnie a barátaival együtt.

Szombat reggel 10.30-ra megérkezett a csapat, és elindultunk a túránkra, az első állomásnál a levél szerint a gyerekeknek egy kő oszlopnál kellett megtalálniuk a következő levelet, mely tovább vezet majd minket a kincs irányába és a következő helyszínre.

4-5 újabb ilyen megálló következett, és közben meseszép helyeken jártunk, persze közben falatoztunk is, és ittunk a termoszokban melegen tartott fincsi teákból is, mivel hegyi túra volt, jól kimelegedtünk.

Az utolsó levél pedig már a kincshez vezetett, amit együtt ástak ki a gyerekek, és mivel nagyon ügyesek voltak, megoldották az összes feladatot, ezért mindenki kapott egy amulettet ajándékba.

 

Majd következett a tűzrakás, fóliákba már előre megfőztük kicsit a krumplikat, amik a tűz mellett vaj puhává változtak. Hoztunk nekik virsliket is, azokat is pici botokra húzták a kölykök, és nagyon élvezték a sütögetést.

Közben rohangáltak, sziklát másztak és jókat nevettek.

 

4-5 órás kikapcsolódás volt összességében, amit egy pizzázással zártunk. Természetesen vinni kell magunkkal egy nagy szemeteszacskót is a szemetes összeszedéséhez, és egy nagy palack sima vizet is a tűz eloltásához!

Szuper buli, emlékezetes, költséghatékony és garantáltan elfáradnak a gyerekek, hiszen a fél napot a friss levegőn töltik és végig mozognak!

Mi is kell az egészhez?

Ez nem egy konzervben megvásárolható kész szülinap, kell bele tenni egy kis energiát, és nem árt hozzá egy kis kreativitás sem :), de mindez megéri!

  • Terepszemle: kik kell választani a megfelelő helyszínt és be kell járni, hogy tudjuk, hogy hol milyen feladatot adjunk a gyerekeknek, és a buli előtt el kell rejteni a feladatokat és a kincset.
  • Készíteni kell leveleket, melyen mindig leírjuk az aktuális feladatot, és elvezetjük őket a következő helyszínhez. (nálunk volt szorzótábla, betűkirakós, égtájak stb..)
  • Mi kincsesdobozt ástunk el, ez volt a cél, hogy megtalálják az egész kincskeresés végén az elásott kincsesdobozt.
  • A kincsesdobozban különféle kristályok voltak, minden gyerek választott magának egyet, kaptak egy bőrszíjat, és nyakláncnak felakaszthatták maguknak.

 

Ajándék:

  • Maxi minden meghívottól egy rajzot kért ajándékba, aminek nagyon örültem! Amúgy az előző években is egy ajándékot kapott mindig az egész csapattól, és ezekbe adtak bele a meghívottak, nem vagyok annak a híve, hogy 10-20 olyan ajándékot kapjon, amit már a buli után sem tud, hogy melyiket kitől kapta.
  • Az is egy külön elfoglaltság, hogy a bulit követően egy kis könyvbe elrendezzük a rajzokat 🙂

 

 

Jó bulizást nektek is!

 

 

Ez is tetszeni fog