Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok Kids Play Day – Kétezer gyermek tölthette játékkal a csütörtököt a LEGO gyár meghívására

Kids Play Day – Kétezer gyermek tölthette játékkal a csütörtököt a LEGO gyár meghívására

Pöttyöslabda

Idén közel 2 000, többségében hátrányos helyzetű gyermeket látott vendégül a LEGO Csoport egy különleges játéknapra Nyíregyházán. Az eseményt június 8-án rendezték meg a Sóstói Múzeumfaluban, ahol a környékbeli iskolák 3-6. osztályos tanulói és többek között a Nyírszőlősi Gyermekotthon lakói vehettek részt játékos programokon.

A LEGO Csoport küldetésének lényege, hogy inspirálja és fejlessze a jövő építőit. Ennek tükrében a vállalat arra törekszik, hogy olyan élményeket nyújtson, amelyek megfelelnek a márkanév “play well”, azaz „játssz jól” szavakból származó szellemiségének, továbbá minél több gyerek számára elérhetővé tegye a játékos tanulás élményét.

A Kids Play Day-t a már hagyományosnak számító Play Day előtt egy nappal tartották meg, amikor a LEGO Csoport összes dolgozója világszerte egy teljes munkanapot a játéknak szentel. A rendhagyó gyereknapon a résztvevők számos izgalmas aktivitásban vehettek részt, amelyeket kifejezetten a játékon keresztül történő tanulás elősegítésére terveztek. A sporttevékenységektől a programozási feladatokig, a mozaiképítéstől a fenntarthatósági projektekig csupa olyan tevékenység várta őket, amelyekből az aktív részvétel mellett a későbbiek során is inspirációt meríthetnek.

Természetesen LEGO kockákkal történű kreatív foglalkozások sem maradtak ki a sorból ezzel is felejthetetlenné téve a napot, amit szórakozással, tanulással és felfedezéssel tölthettek el a gyerekek. A nap során a gyerekek önfeledt játékát a LEGO gyár több mint 30 önkéntese is segítette.

A játékos programok mellett az iskolások különböző fenntarthatósági kérdésekkel foglalkozó szervezetekkel találkozhattak, számos rejtély megoldásában működhettek együtt, interaktív társasjátékokkal játszhattak és mini LEGO mozaikot is építhettek a nyíregyházi tekerd! csoporttal. Idén is volt Építsd meg a változást! kihívás, amelynek keretében mindig egy a jövővel kapcsolatos fontos kérdésre keresik a gyerekekkel a választ. Ezúttal egy állat biztonságos élőhelyét kellett megalkotni természetesen kockák segítségével.

„A játék a gyermekkori fejlődés meghatározó eleme, hiszen fejleszti a kreativitást, a képzelőerőt, a problémamegoldó és szociális készségeket – és még nagyon sok minden mást. A Kids Play Day rendezvénnyel az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a játék fontosságára, fejlesztő hatására, de ami még lényegesebb, hogy mindezt LEGO szellemiségével összhangban, inspiráló környezetben és kifejezetten szórakoztató módon szeretnénk megvalósítani. Bízunk benne, hogy az ide látogató gyerekek és felnőttek fantasztikus élményekkel és kreatív energiákkal feltöltődve távoztak” – mondta el Siket Lóránt, a LEGO Manufacturing Kft. kommunikációs vezetője.

Ez is tetszeni fog