Quantcast
Kezdőlap Aktuális Kiöntöttük a mikulást

Kiöntöttük a mikulást

Pöttyöslabda

Előre leszögezném, hogy nem vagyok, az a csináld magad anyuka! Tini koromban nagyon szerettem bíbelődni, megcsinálni, alapanyagokat beszerezni, de mióta Lili (6) és Bence (3) megszületett inkább megveszem a kész cuccokat. De a Mikulás meg a Karácsony más, mert ilyenkor a családnak együtt készítjük el a karácsonyi ajándékokat. Valahogy lenyugszunk, nem rohanunk és a gyerekek is kicsit türelmesebbek, és be vannak zsongva, hogy készítsünk együtt sütit, meg rajzokat, meg karácsonyfadíszt stb.  És hogy új ihletet merítsek, nézem a Pinterestet, meg csatlakozok Facebook csoportokba. És ebben az évben sikerrel is jártam, mert az egyik karácsonyi csoportban ahol anyukák osztják meg a közös készülődős ötleteket, megtaláltam a ChocoArtist-ot, egy csokoládékészítő szettet.

Hát hogy őszinte legyek, megvett a marketing. Csoki van benne, meg cuki karácsonyos a doboza, meg akciós is, rendeljünk! 🙂

Szóval meg is érkezett a csomag, és gondoltam majd mikulásra megkapják. De esküszöm nem bírtam várni, szóval előző vasárnap, a délutáni csendespihenő után oda is adtam nekik.

Felbontottuk a dobozt, felolvastam nekik, hogy kell elkészíteni, és hát nagyon kíváncsi voltam hogyan fog sikerülni. A dobozban találtunk 12 db karácsonyi mintát, egy tálcát és 3 féle csokit.  Az egésznek annyi a lényege, hogy a kiválasztott minta tetejére helyezzük az átlátszó tálcát, és a csokikkal úgymond ki kell színeznünk az ábrát. Az étcsokival a körvonalakat kell megrajzolni, a körvonalak belsejét ki kell színezni fehércsokival, és a végén rá kell tenni az egészre a tejcsokit.

Szóval, kézmeleg vizet kellett tenni egy nagy tálba, és bele kellett helyezni a csokis tasakokat. Addig Lili és Bence kiválasztott egy-egy mintát, de hát nem volt egyszerű kiválasztani, mert idézném Bencét: „anyca annyira cukik, hogy a télapót is meg a Rudolfot is megetetném csokival”.  Ezen nagyon jót mosolyogtam, tetszettek nekik már a minták is szóval már megérte 😀

Megtapogattuk a tasakokat, és az útmutató szerint akkor kezdhetünk neki, ha teljesen elolvadtak a csokipasztillák. A kiválasztott mintára rátettük az átlátszó tálcát, és egy icike-picike lyukat vágtam az étcsokis zacskók sarkára. Mert ezzel kell körbe rajzolni a mintákat. Bencének végig segítettem, és fogtam a kezét (a dobozon rajta is van, hogy 4 éves kortól), de Lili nagyon ügyesen egyedül megrajzolta. Aztán következett a fehér csoki, amivel a körvonalak belső részét kellett kitölteni. A fehér csokit fogpiszkálóval egyengettük el, hogy tökéletesre hajazó legyen, és a végén az egészet leöntöttük tejcsokival. Na, itt Bence teljesen kész volt, mert tudta egyedül csinálni, persze azt hozzá kell tennem, hogy ő nem a rajz mester volt, hanem a megmaradt csokoládék felelőseként tisztességesen, maximális precizitással kinyomkodta a zacskókból a csokikat, és az egészet megette.

A tejcsokit is eligazgattuk, megráztam a tálcákat, ahogy nagymamám mutatta mikor piskótát sütöttünk, így mindenhol egyenletes lett. Én a hűtő helyett a mélyhűtőbe tettem őket, mert türelmetlenkedtek a gyerekek, hogy mikor nézhetik meg.

De a végeredmény… zseniális lett. Készítettünk úgy, 2 tábla csokit, hogy nem kellett nekem csokit olvasztani, ráadásul úgy, hogy még egy kép is van benne. A gyerekek eldobták az agyukat, de apukával mi is. Egyszerű, ötletes, jól szórakoztunk közben és alig akartuk megenni. Na de az íze. Emiatt egészen addig paráztam, amíg Bence nem adott egy kóstolót a maradék csokikból. Hogy őszinte legyek azt gondoltam, hogy valami tortabevonó minőség lesz, de nem. Annyira isteni belga csoki van a tasakban, és ráadásul, amit később megtudtam, nem tartalmaz pálmaolajat, illetve gluténmentes. Szóval le a kalappal, mert konkrétan szín tiszta csokoládékat tartalmaz a ChocoArtist.

Szó mi szó, azért írtam erről, mert le vagyok nyűgözve, és csak ajánlani tudom. Én már berendeltem az összes gyereknek a családban, mert tudom, hogy ők is oda lesznek érte. Nem csak finom, de tök jó közös program. Kézzel készített egyedi csoki, de még sincs utána káosz a lakásban. Nem vagyok bio anyuka, de az teljesen megvett, hogy nem tartalmaz hozzáadott pálmaolajat és hogy gluténmentes. Ha ti is kipróbáljátok, akkor jó szórakozást hozzá, és legyen mindenkinek meghitt készülődésben töltött csodálatos decembere.

 

Ez is tetszeni fog