Quantcast
Kezdőlap Aktuális KockaBirodalom Kiállítás

KockaBirodalom Kiállítás

pottyos

2014. november 14-től Budapesten látható a Kockabirodalom – Építsd meg az álmaid! című kiállítás, mely az első utazó tudományos építőkockás kiállítás.

 

 

2014. november 14-től Budapesten látható a Kockabirodalom – Építsd meg az álmaid! című kiállítás, mely az első utazó tudományos építőkockás kiállítás. Nincs egyszerűbb út, hogy a gyerekek megszeressék a technika világát, minthogy ellátogatnak erre a fantasztikus, interaktív kiállításra. Először látható Magyarországon egy olyan kiállítás, mely lehetőséget kínál a gyerekeknek, hogy felfedezhessék a technika szépségeit kizárólag a játék, az építőkockák és az interaktív modellek felhasználásával.

IMG 9837 IMG 9829 IMG 9828

A mai kor gyerekei a technológia világában nőnek fel; a legújabb szerkentyűk az életük részét képezik. Ez a kiállítás lépést tart az idővel! A legkorszerűbb technológiát hozza el: iPadeken tanulhatnak a gyerekek. Lenyűgöző technikai videókat nézhetnek meg segítségükkel, melyeket speciálisan nekik készítettek.

A játék fontos és alapvető része a gyerekek fejlődésének. A gyerekek imádnak játszani és szeretik a kihívásokat, amiket a szerkentyűk és egyéb érintőfelületes kütyük kínálnak. A játék kivételes helyet foglal el a gyermek fejlődésében, segítségével megtapasztalják a hibákat, javítják a hibákat, kutatnak és levonják a tanulságokat.

IMG 9838 IMG 9832 IMG 9835

A kiállítás célja:

          az izgalmas és szórakoztató időtöltés, miközben a gyermeki kíváncsiságon és érdeklődésen keresztül tanulási folyamat is végbe megy.

          az „meg tudom csinálni” érzés biztosítása.

          a tudományos tételek és elvek magyarázása, melyek a mindennapjainkban is jelen vannak

          a tudomány és gyermek belső világa közötti közös nyelv megtalálása.

          a klasszikus mechanika alaptételeinek elsajátítása.

          a további tanulmányokra való ösztönzés a mechanikai design és mérnökség területén.

IMG 9840 fal IMG 9836

A kiállítás részei:

Az interaktív kiállító részben a látogatók felfedezhetik a gépezetek és szerkezetek működési elveit. 30 megépített modell várja az érdeklődőket az űr, a repülés, az autók, a vonatok, a vidámpark, a hangszerek, az interaktív játékok és más egyéb témakörökből. Ezek a modellek táblagépekkel irányíthatóak.

A mintegy 40 négyzetméteres videó bemutató területen a látogató animációs tudományos videókat tekinthet meg. Ezek az oktató videók a gyerekek nyelvén tanítanak a mechanikáról. A vicces mozgóképek szórakoztatják a szülőket és gyerekeket egyaránt.

A Játszóházban építőkockák tízezrei várjak a látogatókat korosztálytól függetlenül, hogy mindenki elkészíthesse saját modelljét.

A moziban a legújabb és legsikeresebb mesék várják a gyerekeket.

A Tanulószobában 30 perces vezetett foglalkozásokon különböző szerkezeteket és gépezeteket lehet építeni. Ez kiváló közös program a szülők és gyerekek számára, miközben a gyerekek megismerkedhetnek a fizikai alapvetésekkel. Az elkészíthető szerkezetek között van a futószalag, a körhinta vagy éppen versenyautó, melyek egy építőkocka készletből az iPadek által instruálva épülnek és mozdulnak meg.

Kockabirodalom 3

Helyszín: VAM Design Center, 1061 Budapest, Király utca 26.

Árak:

Hétköznapi gyermek*: 2100 Ft
Hétköznapi felnőtt: 2400 Ft
Hétköznapi családi**: 6900 Ft

Hétvégi gyermek*: 2400 Ft
Hétvégi felnőtt: 2900 Ft
Hétvégi családi**: 8200 Ft

Csoportos jegy (10 főtől): 1600 Ft

* 2-14 éves korú gyermekeknek vásárolható
** 2 felnőtt és 2 gyermek számára vásárolható
Tematikus foglalkozás:

A kiállításon külön tematikus foglalkozásokon vehetnek részt a gyermekek, ahol játékosan elsajátíthatják egy–egy eszköz megépítését és működésének elvét.

Tematikus foglalkozás: 600 Ft
Tematikus foglalkozás csoportok számára (10 főtől): 300 Ft***

*** 600 Ft helyett > 50% kedvezmény

 

http://www.kockakiallitas.hu/

https://www.facebook.com/kockakiallitas

 

 

Ez is tetszeni fog