Quantcast
Kezdőlap Aktuális Kössek-e biztosítást nyaralás alatt a gyerekre?

Kössek-e biztosítást nyaralás alatt a gyerekre?

pottyos

A válasz egyértelműen: igen. Nem csak azért, mert sokkal biztonságosabb így utazni, hanem a gyermekek biztosítása sokkal kedvezőbb, így alig fogja megemelni a költségeid. A nyugalomról nem is beszélve, amit ez jelent.

A válasz egyértelműen: igen. Nem csak azért, mert sokkal biztonságosabb így utazni, hanem a gyermekek biztosítása sokkal kedvezőbb, így alig fogja megemelni a költségeid. A nyugalomról nem is beszélve, amit ez jelent.

Tengerparti nyaralás, együtt a család, a gyerekek egész nap a vízben játszanak. Ez az idill lebeg a szemed előtt, és én nem is szeretném baljós képekkel elvenni a kedved. Mindössze azt mondom, hogy gondold végig, otthon mennyiszer üti meg magát a gyerek – ez nem lesz másképp a nyaralás alatt sem. Esetleg megfekszi a helyi étel a hasát, vagy csak elkap bármilyen fertőzést. Ha külföldön veszel igénybe orvosi szolgáltatást, az nagyon drága, ha nincs biztosításod. Érdemes megnyugtatnod magad azzal, hogy utazás előtt az egész családra biztosítást kötsz – beleértve a gyerekeket is. Főleg azért, mert sok biztosítónál léteznek családi kedvezmények, és egy gyermek biztosítása eleve kisebb költség – látod, nem megijeszteni akartalak, ez is azt jelenti, hogy valójában ők kis kockázatot jelentenek.

gyerekbiztositas

Mivel a biztosítók árképzése nagyon sok tényezőből áll össze (hány fő utazik, mivel, ha autóval, az mikori gyártmány, mennyi időre, stb.), ezért pontos összehasonlítással nem tudok neked segíteni, de készítettem néhány próba-kalkulációt. Egyhetes utazásokat néztem meg egy európai tengerpartra autóval három főnek. Az összehasonlításban megnéztem, hogy azonos paraméterek mellett milyen összeg jön ki három felnőttnek, illetve két felnőtt-egy gyerek kombinációval. Azt láttam, hogy jelentős különbségek vannak.

Az Aegon biztosító három felnőttet 12.390 Ft-ért biztosít, de a családi felállásomban 8.260 Ft-ot kellene fizetni ugyanezért. Az Allianz biztosítónál kisebb a különbség, ott 11.015 Ft a „felnőttes” utazás, 10.210 Ft a „gyerekes”. Másoknál családi- vagy gyermekkedvezmények vehetők igénybe. Az Union biztosítónál például családi kedvezmény van: 2 felnőtt és 2 gyerek „normál” áron 11.392 Ft, családi kedvezménnyel 9.856 Ft. A K & H-nál gyermekkedvezmény vehető igénybe 13 éves korig, ami 50%-os kedvezményt jelent. Az egészségügyi segélynyújtás ebben az esetben is 100%-os. És ez csak néhány példa.

Utazásod előtt tehát böngészd végig a biztosítók díjkalkulátorait – ezt otthonról is megteheted, sőt, meg is kötheted – és keresd meg a te nyaralásod paramétereinek leginkább megfelelőt. Biztosítsd gyermeked is, ezzel megkímélheted magad a felesleges stressztől – hiszen erről szól a nyaralás, nem? – és akár egy kellemetlen helyzettől is.

 

Pethő Réka

Ez is tetszeni fog