Quantcast
Kezdőlap Ti írtátok... Léna verses doboza

Léna verses doboza

Pöttyöslabda

A “Léna verses doboza” csatorna története nem nyúlik messze és még rövid utat járt be.

Léna egy átlagos óvodás, aki bár ügyes, szófogadó, szabálykövető, de annyira visszahúzódó, hogy senki nem fedezi fel az óvodában, hogy neki is vannak egyéni adottságai, képességei, senki nem látja meg a szunnyadó lehetőségeket. Soha még csak egy önálló sort sem kapott az óvodai műsorokban, soha nem biztatták az óvodai versmondó versenyekre… és nagyjából egy éve jött az ötlet Lénától! “Anya, menjünk el a könyvesboltba! Vegyünk verses könyveket!” Elmentünk, megvettük…

Léna pár perc alatt megtanult bármit, és azokat olyan ösztönösen, bátran, kellően szemtelenül, mégis szerethetően adta elő, hogy a versek a szájából életre keltek!

Itt előjött belőlem a pedagógus. Miért rejtsük el a tehetséges gyerekeket? Miért ne adnánk a szülőknek ötleteket, hogy milyen verseket tanul meg szívesen egy óvodás? Léna – amikor engedtem neki – szívesen nézett néhány „gyerekes” YouTube csatornát, és éreztette, hogy ő is szívesen kipróbálná magát… benne lenne egy ilyen kreatív folyamatban. Összeállt a gondolat, hogy miért ne lehetne létjogosultsága a YouTubon a gyerekversnek, a gyerekirodalomnak? És ami a legfontosabb! Ha csak néhány gyerek emiatt kedvet kap a verstanuláshoz, nekünk már az sikernek számítana. Ez nem hoz nagy nézettséget, nem keresünk vele pénzt (nem is célunk), nem adunk helyet a videóinkban hirdetéseknek, és nem a magamutogatásról szól.

Azóta rengeteg visszajelzést kaptunk szülőktől. Pontosan ezt akartuk, hogy aki eddig nem tette, az felfedezze, hogy a versek jók, és azokat megtanulni nem nyűg és szenvedés, hanem egy élvezetes dolog! Külön jól esett, hogy pedagógusok és pedagógus csoportok is biztattak, biztatnak bennünket.

Persze sok gyerekverset látunk nagy művészek, színészek előadásában. Nyilván ezek tökéletesebbek, de egy gyerekvers egy gyerek szájából sokkal hitelesebb, őszintébb és megfoghatóbb, és a mi nagyon fontos: átadhatóbb!

Azt hiszem, minden szülő számára világossá válik, hogy ha ez a kicsi hat éves lány megtanulta a verset, akkor az enyém is képes rá. Lehet nevezni ezt egy kis missziónak is, de az az igazság, hogy mi is nagyon élvezzük, tesszük az egészet remélhetőleg mások épülésére és szórakoztatására, valamint a saját kedvünkért is 🙂

Zsófi&Léna

ITT megtalálod a YouTube csatornát.

Ez is tetszeni fog