Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok Magyar fiatal tervéből készül az új LEGO Ideas készlet

Magyar fiatal tervéből készül az új LEGO Ideas készlet

Pöttyöslabda

Hamarosan egy magyar fiatalember ötletéből megvalósuló LEGO készletet vehetünk kézbe! A mindössze 16 éves Fehérvári Donát tervei alapján készülő szettből egy működő csocsóasztalt lehet majd megépíteni LEGO kockákból. Az ötletet a LEGO Ideas oldalára töltötte fel még februárban. Az új LEGO Ideas készletet élőben, az első LEGO Con eseményen, a dániai LEGO House-ban jelentették be június 26-án.

A LEGO Ideas a LEGO Csoport kezdeményezése, amely során a rajongóknak is lehetőségük van beküldeni saját kockákból megépített ötletüket, így esélyt kapnak arra, hogy a LEGO tervezőivel életre keltsék azt, majd hivatalos készletként is megvásárolható legyen. A mozgatható, játékra is alkalmas csocsóasztal tervét Donát a LEGO Ideas sport tematikájú felhívására készítette el, hiszen a We Love Sport! témában olyan készletek ötleteit várták, amelyekkel a LEGO rajongók kifejezhették a sport iránti szeretetüket. Donát tervét nemcsak a 10 legjobb ötlet közé választották, de a nemzetközi rajongói közönségtől is az ő modellje gyűjtötte be a legtöbb szavazatot. Bár Donát terve volt a leginspirálóbb a közönség számára, a LEGO Csoport tervezői minden ötletet megvizsgáltak, hogy melyik lenne leginkább alkalmas arra, hogy valódi készlet formájában is megjelenjen. A csocsóasztal terve őket is meggyőzte, így pár hónap múlva – miután a LEGO tervezőcsapatával közösen végleges megjelenést kap a modell – már hivatalos LEGO készlet formájában lesz elérhető.

Nem ez az első magyar siker a LEGO Ideas történetében, hiszen legutóbb 2019-ben szintén egy magyar fiatalember ötlete nyomán Mickey egér ikonikus gőzhajója kerülhetett a polcokra egy különleges készlet formájában.

Ez is tetszeni fog