Quantcast
Kezdőlap Aktuális Medvetesók

Medvetesók

pottyos

Angliai és Egyesült Államok-beli hódítását követően novembertől hazánkban is látható a Cartoon Network új sikersorozata, a Medvetesók
Premier: november 16., 16:25

 

 

Angliai és Egyesült Államok-beli hódítását követően novembertől hazánkban is látható a Cartoon Network új sikersorozata, a Medvetesók
Premier: november 16., 16:25

medvetesok3

Beilleszkedni nehéz… különösen akkor, ha az ember (állat) gyereke medve. A Medvetesók (We Bare Bears) három medve, Grizz, Panda és Jegesmedve nagyvárosi kalandjait, csetlését-botlását követi nyomon, akik – ahogy a nevük is elárulja – három különböző medvefaj képviselői, ugyanakkor testvérként szeretik egymást. Ez a három huncut, olykor kissé együgyű, összességében szeretnivaló bocs a vadonból San Franciscoba költözik, ahol megpróbál beilleszkedni a modern társadalomba, ami rengeteg humoros szituációt szül, olykor rámutatva a 21. századi létforma fonákságaira. A Cartoon Network Studios legújabb rajzfilmsorozata, a Medvetesók – csupán néhány hónappal az amerikai premier után – november 16-án, 16:25-kor mutatkozik be a magyar Cartoon Networkön.

Grizz (magyar hangja Varga Gábor), Panda (Szabó Máté) és Jegesmedve (Seszták Szabolcs) meglehetősen jártas a modern technikában: megtanultak okostelefonnal szelfit készíteni, ‚streetfood’-ot készíteni és árulni az utcán és hogy hogyan legyenek népszerűek az interneten. Ennek ellenére rengeteg nehézségükbe telik, hogy megismerjék a helyi viszonyokat, kis barlangjuk szomszédságában feltalálják magukat. A medvék nemcsak külsőre különböznek, de önálló egyéniségek is. Kedvenc közlekedési módjuk a ‚medvetorony’ azaz az egymás hátán való haladás. Általában Jegesmedve jár legalul, a hátán Pandával, a torony teteján pedig Grizzel. Néha mások is hozzájuk csapódnak San Francisco utcáin, mint például egyetlen ember barátjuk, Chloe, nagymenő, celeb barátjuk, Nom Nom, a koala és a szomszédjuk, Charlie, másnéven a Nagylábú.

 A sorozat az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban egyaránt osztatlan sikert aratott. Az első rész az USA-ban a 2015-ben újonnan indult sorozatok közül a dobogó legfelső fokára került fel a 2–11 és 6–11 évesek körében. Minden új Medvetesók-rész első helyezést ért el a 14 év alatti fiúk körében, az új részek zöme pedig hasonlóan szépen szerepelt a lány nézzők közt. Az Egyesült Királyságban szeptemberben a gyerekek első számú sorozata lett és indulása óta 12-szer volt a legnézettebb napi műsorszám a gyerekek körében.

medvetesok2

Az Annie-díjas Daniel Chong által alkotott Medvetesók a Cartoon Network Studios fiatal tehetségeket segítő rövidfilmpályázata alkalmából készült. A sorozat pilot epizódja, amely november 9-től naponta látható a Cartoon Networkön, máris díjnyertes: a 2014-es KLIK! Amszterdam Animációfesztiválon megnyerte a közönségdíjat. Az új rajzfilmsorozat méltó követője a Cartoon Network számos díjat bezsebelt vígjátékainak (Steven Universe, Nagyfater bátyó, Clarence, Parkműsor, Kalandra fel!, Gumball csodálatos világa és Tini titánok, harcra fel!).

FŐSZEREPLŐK:

Grizz
A három medve közül Grizz a rangidős és a döntéshozó. És joggal; ő az egyik legnagyobb szárazföldi emlős Észak-Amerikában. Sajnos, ez nem jelenti azt, hogy mindig ő hozza a legjobb döntéseket.

Panda
Talán mert veszélyeztetett faj tagja, vagy talán csak azért mert középső gyerek, Pandának nehézségei vannak az alkalmazkodással. De lehet, hogy egyszerűen csak túl sokat aggódik azon, hogy legfrissebb Facebook-bejegyzése mekkora sikert aratott. Akárhogy is, Pandának problémái vannak, amelyekről nem hajlandó beszélni.
Mint a legtöbb középső gyerek, Panda mindenben különbözik testvéreitől. Ha azok táncolni akarnak, Panda a falnál ácsorog. A másik kettő nagy húsevő, Panda vegetáriánus. Testvérei szeretnek találkozni, személyes kapcsolatban lenni az emberekkel, míg Panda kizárólag a neten éli a társadalmi életét. Remélhetőleg ez csak egy múló korszak nála.

Jegesmedve
Jegesmedve az álcázás nagymestere. Ezt a képességét bőven volt alkalma fejleszteni, miközben az Északi-sarkon zsákmányra vadászott, tudományának a nagyvárosban nagy hasznát veszi. A három testvér legfiatalabbja gyakran szorul háttérbe, csendes, visszahúzódó, de azért semmiképpen ne becsüljük alá: rengeteg rejtett képessége van: egy igazi szobatudós, ezermester.

Ez is tetszeni fog