Quantcast
Kezdőlap Aktuális Megnyitott Budapest első babakocsi-mosodája: itt a Flora MiniWash

Megnyitott Budapest első babakocsi-mosodája: itt a Flora MiniWash

Pöttyöslabda

A professzionális, környezetbarát tisztítás mellett buborékfújó-utántöltő és közösségi babakocsis futás is várja a családokat.

Hétszáz óránként egy alkalom ­– az átlagos magyar családban ennyi óra intenzív babakocsi-használatra jut egyetlen alapos mosás, takarítás és fertőtlenítés. Érthető: babakocsit takarítani fárasztó és a legtöbb családban nincs lehetőség mosni, kiteregetni és megvárni a hosszú száradási időt. Pedig mindenki szeretné, ha kisbabája tiszta környezetben élhetne, a fokozott figyelem most pedig a legkisebbeknek is kijár. Erre a jelenségre hozott megoldást a kétgyermekes édesanya és vállalkozó Nyári Fruzsina: júniusban Flora MiniWash néven megnyitotta Budapest első professzionális babakocsi-mosodáját.

Fruzsinának március közepén kellett átmenetileg bezárnia a nemzetközi terjeszkedés előtt álló, családi utazásokat segítő babaholmi-kölcsönzőjét, de a zárva tartás hónapjait nem várakozással töltötte. A Fuss babakocsival mozgalom alapítója, a Babagúz és Lottirose turisztikai vállalkozások vezetője egy nagy, színes családi központba szervezte vállalkozásait: babakocsi-bérlés, utazáskönnyítő eszközök széles választéka, futóbabakocsi-tesztelés, professzionális tisztítás és családi programok kerülnek egy helyre, a Szent István parktól rövid sétatávolságra. Az új szolgáltatás máris népszerű a családosok körében: az első három „ügyfél” egy Ázsiát megjárt babakocsi, egy terepen edzett futóbabakocsi, illetve az otthoni kádnál jóval nagyobb ikerbabakocsi voltak.

A Flora MiniWash ajánlása szerint a következő helyzetekben érdemes a professzionális tisztítást és fertőtlenítést választani:

 • évente legalább kétszer, minden babakocsi esetén
 • a babakocsi eladása vagy továbbadása után, hiszen a higiénia mellett komoly értéknövelést is jelent a tisztítás és fertőtlenítés
 • utazás és nyaralás után, kiemelten akkor, amikor repülőn, vonaton utaztunk babakocsinkkal, ahol sok szennyeződésnek volt kitéve vagy idegenek is megérinthették
 • kórházlátogatás vagy a baba komolyabb betegsége után
 • olyan családoknak, akiknek nagyvárosi vagy kisebb lakásukban nincs lehetőségük szabad levegőn átmosni, szétszerelni, tisztítani és penészedésmentesen megszárítani a babakocsijukat

A június első napján nyitott Flora MiniWash arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a babakocsik és a baba környezete ugyanúgy megérdemli az alapos, professzionális tisztítást és fertőtlenítést, mint szőnyegünk, szövetkabátunk vagy épp autónk.

„Szolgáltatásunk elindításával nem azt szeretnének üzenni, hogy a boldog gyermekkornak feltétele a fényesre súrolt babakocsi és a makulátlan tisztaság. A mi kisbabánk is üldögélt már kiflimorzsán vagy nyalta meg a kapaszkodót a villamoson, amíg nem figyeltünk. Az elmúlt időszak azonban sokakat rádöbbentett, hogy a tisztaságot nem lehet félvállról venni, fontos, hogy azért megfelelő eszközökkel, rendszerességgel és tudatosan tegyünk” – mondja Nyári Fruzsina.

Fruzsina hozzáteszi, hogy a babakocsik tisztítása és szervizelése idő- és helyigényes munka, sok belvárosi, kisebb lakásban pedig nagyon nehezen kivitelezhető. Ezt szeretnék megkönnyíteni azoknak a családoknak, akik a tisztításhoz szükséges időt szívesebben töltenék babájukkal.

 

Néhány érdekesség a Flora MiniWashról

 • Hatlépcsős tisztítás: a professzionális tisztítás tartalmazza a babakocsi teljes mosását, a váz, a szövetek, az alkatrészek tisztítását gőzzel és speciális bababarát tisztítószerrel. A folyamat ozonizálással végződik, a családok steril csomagolásban kapják vissza babakocsijukat.
 • Door-to-door kiszállítás: választható ajtótól ajtóig történő kiszállítás, a prémium csomagban pedig az ügyfelek cserebabakocsit kapnak, hogy a tisztítás ideje alatt is biztosított legyen a baba sétája és a közlekedés.
 • Környezetbarát mosómedve: a Flora elkötelezett a környezettudatos szemlélet mellett. A csomagolóanyagok, szállításhoz használt zsákok, a tisztítószerek mind ezzel a szemlélettel kerültek kiválasztásra.
 • Bababarát anyagok: a mosoda minden tisztítószere bababarát és vegyszermentes, az eco-friendly eljárás során semelyik munkafázis nem károsítja a környezetet.
 • Minden, ami baba: a babakocsik mellett lehetőség van az autósülések, strandkocsik, biciklis utánfutók tisztítására is.
 • Buborékok minden mennyiségben: az üzletben buborékfújó-utántöltő állomás működik: az eldobható, gyakran csak pecekig használt buborékfújók a gyerekkor kötelező kellékei, ezzel a megoldással azonban meghosszabbítható az életük és sokszor, sokáig lehet használni őket.
 • Szigetkör babakocsival: az üzletbe költözött a Fuss babakocsival mozgalom is, akik egy új szolgáltatást indítanak. Bérelhető futóbabakocsijukat innen, a Pannónia utcából lehet elvinni egy babás szigetkörre, szombat délelőttönként pedig indul a közösségi babakocsis futás profi edző segítségével.

Ez is tetszeni fog