Quantcast
Kezdőlap Aktuális Mennyi idő múlva lesz olyan lapos a hasad, mint szülés előtt?

Mennyi idő múlva lesz olyan lapos a hasad, mint szülés előtt?

pottyos

Egy újszülött súlya átlagosan 2,8 kg, de mikor leszel te újra annyi kiló, mint szülés előtt? Nos, ez nyilván sok mindentől függ, például attól, hogy mennyit híztál a szülés alatt, szoptatsz-e, és mennyit edzel. De van néhány olyan mérföldkő, amire bizton számíthatsz.

 

 

Egy újszülött súlya átlagosan 2,8 kg, de mikor leszel te újra annyi kiló, mint szülés előtt? Nos, ez nyilván sok mindentől függ, például attól, hogy mennyit híztál a szülés alatt, szoptatsz-e, és mennyit edzel. De van néhány olyan mérföldkő, amire bizton számíthatsz.

24 órával szülés után
A nők átlagosan 4,5 kg-ot veszítenek a szülés után 24 órával – a baba súlya mellett vért és egyéb testnedveket veszítesz. Ez alatt a hasad is jelentős mértékben visszahúzódik.

Egy héttel később
Az elkövetkező egy hétben sok olyan testnedvet veszítesz, ami csak a terhesség miatt volt a szervezetedben. De a szakemberek azt tanácsolják, ilyenkor még ne állj mérlegre – inkább abból indulj ki, a ruháid rádjönnek-e.
A szoptatásnak is szerepe van a súlyveszteségben: ugyan azt mondják, hogy egyél 500 kalóriával többet naponta, ha szoptatsz, mégis gyorsabban fogyhatsz így, mint azok, akik nem szoptatnak. Egyszerűen azért, mert a szoptatás kalóriát éget. Ugyanakkor kismamákat látogató szakemberek azt mondják, ez nem törvényszerű. Van, aki szoptatás nélkül is gyorsabban fogy, mint az, aki szoptat.

Laura Sykora3

 

Két héttel később
Még mindig ne állj mérlegre! A tested még nem regenerálódott, még nem úgy működik, mint a terhesség előtt. Csak most kezded megszokni a szoptatás ritmusát, a hormonjaid sem úgy működnek még, mint korábban. Szóval lehet, hogy a mérleg olyan számot fog mutatni, amitől azonnal elsírod magad, pedig nem indokolt.
Ha mindenáron szeretnéd számosítani tested alakulását, érdemesebb mérőszalaggal a derekad körül feljegyzetelni a számokat, ez ugyanis reálisabb képet ad.

Egy hónappal később
Szinte túl szép, hogy igaz legyen, de a statisztikai adatok azt mutatják, hogy az anyukák átlagosan 7,5 kilót fogynak az első hónap végére! Mivel egy szülés alatt általában 9-11 kg-ot „hízol”, ez azt jelenti, hogy egy hónap után majdnem tökéletesen visszanyerheted a terhesség előtti testsúlyod!

Hat héttel később
Erre az időszakra a méh már visszakerül a medencébe, így a hasad újra olyan lapos lesz, mint a terhesség előtt. Lassan elő lehet venni a bikinit!

Néhány hónappal később
A szakemberek azt mondják, hogy ha fenntartod azt az egészséges táplálkozást, amit a terhesség idején elkezdtél, és esetleg edzel is, néhány hónap alatt teljesen visszanyerheted szülés előtti alakod!

Kilenc hónappal később
Azt mondják, működik az analógia, hogy ha kilenc hónapig kerekedtél, kilenc hónapig is tarthat, míg visszakerült eredeti alakodba. Ha többet híztál a terhesség alatt, mint az ideális 9-11 kg, akkor egy kicsit tovább tarthat. Kitartás, fog menni!
Vannak olyan weboldalak (pl. ChooseMyPlate.gov http://www.choosemyplate.gov/supertracker-tools/daily-food-plans/moms.html), amelyek segítenek a szülés utáni helyes táplálkozás kialakításában. Fontos ugyanis, hogy a klasszikus diéták ilyenkor nem alkalmazhatóak! Azzal könnyen olyan táplálékokat vonhatsz el a szervezetedtől, amelyekre nagy szüksége lenne egy ilyen időszakban, amikor a terhesség után „építi” újra magát. Arról nem is beszélve, hogy ha szoptatsz, akkor a gyermeked egészséges fejlődésére is hatással lehet egy fogyókúra!
Ha odafigyelsz a vitaminokban gazdag, egészséges táplálkozásra, akkor te és gyermeked is egészségesek lesztek, sőt, jó példát is mutatsz neki! Arról nem is beszélve, milyen jól fogsz kinézni.

 

 

Forrás: Fitpregnancy

Fordította: Pethő Réka

Kép: Laura Sykora

Ez is tetszeni fog