Quantcast
Kezdőlap Aktuális Miért is mész nyaralni a gyerekekkel?

Miért is mész nyaralni a gyerekekkel?

pottyos

A gyerekeid születése előtt a nyaralás izgalmas kaland volt: ilyenkor lazultál, kényeztetted magad, maradtál ébren éjjel. Mióta a gyerekeid megszülettek, nem is érted, miért mentek el nyaralni.

Mindenki panaszkodik, vitáztok – talán még többet, mint otthon. Egy ponton aztán azt érzed, bár lennétek inkább otthon, ahol elküldheted a gyerekeket a szobájukba, ha rosszul viselkednek.

Nem alszanak jól
Rávenni a gyerekeket, hogy menjenek el aludni egy új helyen, lehetetlen. Mert izgatottak. Túl sok dolog vár felfedezésre. Aztán amikor végre kidőlnek, akkor kiderül, hogy az ágy nem kényelmes, túl nagy, túl kicsi, vagy épp nem a megfelelő színű és te csak rossz szállást tudsz választani.

Nem esznek meg semmit
Az étteremben az étlapon biztos nincs semmi, amit épp enni szeretnének. Ha a szállodában a reggelinél nincs az ő kedvenc zabpelyhük, akkor addig duzzognak, amíg meg nem engeded, hogy egy fél fánkot egyenek meg reggelire. Szóval ott tartasz, hogy nem aludtak eleget és csak valami szemetet ettek – majd megfizetsz érte! És még csak most kezdődik a nap, túl sok programmal telezsúfolva!

Otthon felejtik a kedvenc játékukat
Most haza is mehetsz, különben egész úton arra fognak emlékeztetni, hogy mi mindent nem tudnak megcsinálni, mert nincs velük a kedvenc játékuk – legyen az akármi az adott pillanatban.

Mindenki túlpörög
Gyerekek és felnőttek egyaránt szenvednek a “most mi jön?” nevű jelenségtől. Rengeteg látnivalót és programt zsúfoltok be egy napra, sok az újdonság. Ha veszel nekik egy kis szuvenírt, akkor hirtelen minden kell nekik.

Állandó mosdókeresés
Ha egész napos a program, akkor a nagy részét azzal fogjátok tölteni, hogy mosdót kerestek. Valakinek folyamatosan pisilnie kell. Elgondolkodsz, akkor most a mosdóban nyaraltok?

Elfáradtak
És te is. Valószínűleg egy anya találta ki a “szabadságra kell mennem a szabadságomból” kifejezést. A gyerekek teljesen izgatottak, és eltértek minden rutintól. Több sült krumplit ettek, mint bárki valaha.
A bónusz: valószínűleg a hazaérés után még egy hétig érzed majd a viselkedésükön a túlpörgést, mielőtt visszaáll a normálisba.

Mindettől függetlenül továbbra is szervezed a nyaralásokat, mert néhány hónap múlva a mostanira is úgy fogsz visszaemlékezni, mint egy fantasztikus kirándulásra, ahol remek időt töltöttetek együtt. Úgyhogy rózsaszín szemüveg mögül már el is kezded szervezni a következő nyaralást.

Forrás: scarymommy.com

 

Tetszett ez a cikk? Olvass tovább!
Gyerekek, nem veletek van baj – üzenet a fáradt anyukátoktól >>

 

Ez is tetszeni fog