Quantcast
Kezdőlap Aktuális Mikulásprogramok Budapesten és országszerte

Mikulásprogramok Budapesten és országszerte

pottyos

Az igazi finn Mikulásnak szerencsére nálunk is vannak helyi képviselői, akik az ország minden szegletébe ellátogatnak és magukra vállalják az december 6-ai bokros teendőket. Ajánlónkban egy csokorra valót gyűjtöttünk össze a legizgalmasabb budapesti és országos programok közül.

 

Az igazi finn Mikulásnak szerencsére nálunk is vannak helyi képviselői, akik az ország minden szegletébe ellátogatnak és magukra vállalják az december 6-ai bokros teendőket. Ajánlónkban egy csokorra valót gyűjtöttünk össze a legizgalmasabb budapesti és országos programok közül.

BUDAPESTI

mikulas a repuloterenTudjuk, hogy a Mikulás szeret repdesni, akár repülővel – ahogy a lappföldi Joulupukki is megérkezett Magyarországra, akár a rénszarvasok vontatta szánnal. Így nem túl meglepő, ha ezen a hétvégén a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is feltűnik. Szombaton 11-kor, vasárnap 10:30-kor indul a különleges reptérlátogatás, melyen közreműködik természetesen maga Mikulás, de lesznek ajándékok, karácsonyi zene és pilótafülkés fényképkészítési lehetőség is.

 

 

mikulasfutas 1Ha nem egy, nem tíz, nem száz, hanem több ezer Mikulást szeretnétek egyszerre látni, vagy akár közéjük tartozni, akkor a 2. Rossmann Mikulásfutáson a helyetek. December 6-án két időpontban, délután 1-kor és 3-kor lehet nekivágni a 2,3 kilométeres távnak, csak és kizárólag a szervezők által biztosított Mikulásruhában (ez kisgyerek mérettől kosaras méretig rendelkezésre áll majd.) A rajthelyként funkcionáló Corvinus Egyetem mellett felállított színpadon a Kolompos koncertezik a futás ideje alatt 4 alkalommal, a főbejáratnál pedig pónisimogatót is felállítanak. Az eseményre december 3-ig van kedvezményes nevezési lehetőség.

 

barabas villaHa a Mikulásnapot nem pörgéssel, hanem  meghitt családi barkácsolással szeretnétek eltölteni, akkor a Barabás Villában a helyetek. Itt délelőtt 11-től Mikulásfigurákat készíthettek újrahasznosított anyagokból, miközben forró kakaót szürcsöltök. A program nem csak környezet-, de pénztárcabarát is, mivel a részvétel mindenkinek ingyenes.

 

 

ec-mikulasSzintén ingyenes lehetőséggel várja a családokat a Mikulás-hétvégén az óbudai Atrium Eurocenter is december 5-én és 6-án délután 14 és 18 óra között. Mikulás és krampuszai fogadják mindkét napon az apróságokat, lehetőség lesz közös fényképkészítésre, sőt a gyerekeket – a készlet erejéig – ajándékcsomaggal is meglepi a Télapó.

 

mikulas koriKőbányára idén korcsolyaélen érkezik a Mikulás. A Kőbányai White Sharks Jégpályán december 6-án délután 2-kor veszi kezdetét a mulatság.Ezen a délutánon a korisulit a manók és a krampuszok irányítják, persze időnként Télapó is beszáll majd a csúszkálásba. Lesz kézműveskedés, akadályverseny, tombola és 5 órától a MintaPinty együttes koncertjén hág majd a tetőfokára a hangulat. Sőt: az eseményhez illő jelmezben érkező korcsolyázók még ajándékot is kapnak.

 

 

ORSZÁGOS

gemenczÁllatetetés Mikulással a Gemenci erdőben
Mint minden évben, idén is ellátogat a Mikulás a gemenci erdőbe, hisz itt élnek kedves rénszarvasainak rokonai a gemenci szarvasok. A gyerekeket az Ökoturisztikai Centrumnál gyerekkoncert fogadja, majd begördül a pörbölyi kisvasútállomásra a Mikulásvonat. Itt a résztvevők először segítenek Mikulásnak kiválogatni az ajándékokat, amiket a krampuszok jól összekevertek, majd együtt kivonatoznak a Vadmegfigyelőhöz, ahol az erdei állatoknak szánt csemegéket helyezik el. A program délelőtt 9:30-tól és délután 14:30-tól indul. Jegyek a helyszínen válthatók reggel 9-től.

 

western telapoWestern Mikulás
Igazi különlegességet, vadnyugati Mikulás programot kínál a szeptemberben próbaüzemben megnyílt tordasi Westernfalu. Családi vetélkedő, élő zene , rajzverseny, Mikulás Derbi, lasszózás, krampusz kugli, puttonytöltögetés, rodeóbika és kézműves sarok is várja a látogatókat december 6-án 11 és 17 óra között. Lehet majd mézeskalácsot díszíteni, karácsonyfadíszt és különböző dísztárgyakat készíteni. Előzetes foglalás esetén kedvezményes jegyárak.

 

kemencemikulasMikulás-napi vonatozás a Kemencei Erdei Múzeumvasúton
Tudjátok mitől igazán különleges a Kemencei Kisvasút? Hogy ez az ország egyetlen vasútja, amit kizárólag önkéntesek működtetnek. A nyár hétvégék mellett egy-egy kivételes alkalommal is beizzítják a mozdonyt. Ilyen lesz például december 5-e, szombat is, amikor délelőtt 10 órakor megérkezik a Múzeumvasútra a Mikulás, hogy megajándékozza a hozzá elzarándokolt gyermekeket. Az ajándékosztás után a kemencei Kőrózsa Panzióban kézműves foglalkozás és LGB modellvasút vár mindenkit.

 

barlangi-mikulasloczyBarlangi Mikulás Balatonfüreden
A Mikulás kedveli a barlangokat is, ezt onnan tudjuk, hogy tavaly mi is egy budapesti barlangban találkoztunk vele. De szívesen ellátogat az országban máshova is, hát még ha a Bakony-Balalton vidékének egyik legszebb föld alatti birodalmáról, a füredi Lóczy-barlangról van szó. A barlangi séta során a gyerekek megismehetik Mikulás történetét, a barlang körüli erdőben pedig papírmikulás-kereső játékban vehetnek részt. A programra előzetes foglalás szükséges december 4-ig.

 

suttogafenyves„Suttog a fenyves” – Mikulás a pécsi Természettudományi Múzeumban
Az ünnepség egyben a Weöres Sándor emlékkiállítás, a Megmozdult a szótár záróeseménye is, így a látogatóknak még egyszer utoljára lehetőségük nyílik a kiállítás interaktív elemeinek kipróbálására. Ezen felül délután 15 és 18 óra között a Tihanyi Levendulaház levendulás „szöszmötölése”, verses-rejtvényes feladatok és zenés-táncos adventi gyerkjátszó is szerepel a programban. A játszósarokban a Mikulás fogadja a gyerekeket ehető terményekből összeállított öko-mikuláscsomaggal. A Mikuláshoz december 2-ig előzetes bejelentkezés szükséges, a többi program bejelentkezés nélkül látogatható.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog