Quantcast
Kezdőlap Aktuális Milky Way Általános Iskola

Milky Way Általános Iskola

pottyos

Kedves első osztályba készülő Anyukák, Apukák és Gyerekek, szeretettel hívom Önöket szeptembertől induló első osztályunkba a Milky Way Általános Iskolába. Kérem, olvassák szeretettel alábbi bemutatkozásunkat.

Légkör, környezet
Olyan X. kerületi alapítványi általános iskola vagyunk, amely 15 elsősének gyönyörű nyolc évet fog adni. Gyönyörű és szabad nyolc évet. Elveink az empátia, a türelem, a szabad gondolkodásra segítés, egymás elfogadása, folyamatos egészséges életmód. Olyan légkörben szeretnénk őket felnevelni, ahol mindenki megtanulja saját magához mérni magát, kialakul benne az igény a pontos tudás megszerzésére, egymás tiszteletben tartására, a környezet óvására, a játék életfogytig tartó szeretetére.
Azért, hogy mindenhol megállhassák helyüket, hogy önértékelésük egészséges legyen, hogy álmaikat és lehetőségeiket pontosan egymás szolgálatába tudják állítani. A Milky Way suli felfogásában ez leginkább a fenti légkörben érhető el úgy, hogy közben a megfelelő tudástartalmat könnyedén fogadják magukba a tanulók.

Idegen nyelvek: angol és preferáltan kínai (vagy német vagy spanyol)
A kerettanterv tartalmának átadása mellett a minden napos játékos angol foglalkozások teszik majd lehetővé ennek az idegen nyelvnek az elsajátítását, az évek folyamán egyre mélyebb tudástartalommal töltve meg a foglalkozásokat, később órákat. A második idegen nyelvként a kínait preferáljuk dallamossága, gondolkodásvilága, világgazdasági jelentősége miatt. Zheng néni minen nap beszélget majd a gyerekekkel, hogy fülecskéjük szépen lassan hozzászokjon e nyelvhez is, hogy később nyelvóraként, hatékonyan átadva a tartalmakat, nyolcadik végére kínaiból is eljussanak egy önálló tudásszerzésre képes szintre. Azok a gyermekek, akik mégsem szeretnének kínaiul tanulni, harmadiktól fenti két másik idegennyelv szintén játékos oktatása kezdődhet meg.

milkyway

Idegrendszeri fejlettség biztosítása. Egészséges életmód
Heti két úszásunk lesz három türelmes és tapasztalt szakedzővel, akik az idegrendszeri fejlettség szintjéhez igazítva tanítják a különböző úszásnemek mozgásformáit. Az úszás élettani hatásai (figyelem, tanulási fegyelem, önfegyelem, izomzat stb.fejlesztése, ízületekre, gerincre gyakorolt jótékony hatása) szolgálatunkba állításával mindenki számára megkönnyítjük az életet: a gyerekek hamarabb fognak tudnak beállni egy tanulás- és játékbarát napirendre, mi pedig hamarabb kapunk olyan gyerekeket, akik érzik a folyamatos gyakorlás fontosságát és hasznát.
A testnevelés órák tartalmát is rendszeres okosító tornagyakorlatokkal színesítjük.

Zene
Az ének-zene tanításával a rendszeres énekléssel a zenei igényesség megalapozását tesszük lehetővé, és olyan stresszoldási technikát kapnak kezükbe a gyermekek, ami nagyon hamar automatizálódik.
Első osztályban furulyát oktatunk, odafigyelve minden gyerek képességeire, megalapozva a következő évekbeli hangszeres tanulást. A zene tudása stresszoldó, matematikai feladatmegoldó, kreativitást fejlesztő, kooperációt megtanító módszerekkel gazdagítja a gyerekeket.

Kézműveskedés
Célrendszerünk tökéletesen illeszkedő eleme. Ügyesít, okosít, megismerteti kultúráink népszokásait, de ugyanúgy a XXI. századi DIY-trendeket is beviszi a kisgyerek életébe, hogy othonát is igényesen szépíthesse, anyáéknak örömet szerezhessen apró ajándékaival, hogy az adás örömét rendszeresen átélve kiegyensúlyozott életet élhessen.

Tánc
A mozgáskultúra kialakításának jegyében, az érzelmi intelligencia fejlesztéséért táncolni is szeretnénk tanulni. Elsőben ‘házilag’, harmadiktól profi oktatóval.

Utazások
Hogy világlátottak legyünk, és élvezzük az ezzel járó életvezetési előnyöket.

Kiknek javasoljuk?
Fenti tartalmakból kiderül, hogy iskolánkat olyan szülőknek és gyerekeknek álmodtuk meg leginkább, akik a gyermek holisztikus fejlődését szeretnék minél szeretetteljesebben és hatékonyabban megélni egy olyan iskolával karöltve, ahol a gyermek egész nap bent lehet, akar lenni, és még a szülők is jól érzik magukat.

Tandíj
Tandíjunkat úgy állapítottuk meg, hogy fenti szolgáltatásaink zömét és a gyermek étkezését egész napra tartalmazza.

Kapcsolat
Ha szeretne részese lenni ennek az álomnak, kérjük, legyen szíves fölhívni minket vagy ímélt küldeni.

Elérhetőségeink:
Milky Way Általános Iskola
1107 Budapest, Mázsa tér 2-6.
web: www.milkywayelementaryschool.hu
e-mail: info@milkywayelementaryschool.hu

facebook: Milky Way Elementary School

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.
Üdvözlettel
A Milky Way Általános Iskola álmodó anyukája
Vidák Viktória

Ez is tetszeni fog