Quantcast
Kezdőlap EgészségAnya lelke Mire van szüksége a főállású anyának? Barátokra

Mire van szüksége a főállású anyának? Barátokra

Pöttyöslabda

Amikor anya vagy, akkor van csak igazán szükséged barátokra! Mert mindenkinél beütnek azok a napok..

..amikor a baba beteg, és már harmadszor hányt le téged,
amikor egyszerűen elveszíted a türelmed,
amikor már nem bírod, hogy most takarítottál fel, de már nem látszik a padlólap a kosztól.

Ilyenkor szükséged van barátokra, akikkel magad lehetsz, akik ismernek.

Akik úgy szeretnek, ahogy vagy, és akik nevetnek a hülyeségeiden, de mégis elfogadják őket.

Akiknek nyavajoghatsz anélkül, hogy oda kellene figyelned, udvariasan visszakérdeztél-e, és nekik hogy telik a napjuk.

Akik látnak téged, és rámutatnak, mire kellene odafigyelned – és nem sértődsz meg, mert tudod, hogy jó szándékból teszik és igazuk van.

Az, hogy ilyen valódi kapcsolataid legyenek, nagyon jót tesz a lelkednek.

Persze, ott a férjed, de nem zúdíthatod rá az egész napi feszültséged minden egyes este, amikor hazaér. Egyáltalán, nem kell, hogy feszült legyél.

Mert felnőtt társaságra szükséged van, minden nap. Persze, amikor ki se látszol a mosásból, nehéz a barátságaid ápolásának mikéntjén gondolkodni, mégis, meg kell találnod magad körül őszinte kapcsolatokat.

Így fogj hozzá:

1. Tedd meg az első lépést

Szimpatikus valaki, akivel egy gyerekes programon találkoztál? Ne várj arra, hogy véletlen újra összefussatok, vagy hogy ő keressen. Vesd fel neki, hogy találkozzatok a gyerekekkel újra, próbáljatok együtt egy játszóteret.

Ha pedig összebarátkoztatok, szervezzetek programokat a gyerekek nélkül is. Ő hasonló cipőben jár, érteni fogja, hogy miért nézed állandóan a telefonod, vagy miért telefonálsz haza, hogy megkérdezd, elaludt-e.

2. Legyél önmagad

Hívd át a játszótér után őket akkor is, ha épp kupi van nálad. Ne most persze, de majd később. Mutasd meg bátran, hogy ez a mindennapi létezés nálatok, hogy a tegnapi vacsora maradékát akarod felmelegíteni ebédnek.

Azt gondoljuk, hogy akkor illendő áthívni valakit, ha minden tip top nálunk, és van mivel megkínálni a vendéget. De ez egy tévhit. Egy őszinte kapcsolat pontosan arról szól, hogy akkor is kíváncsi vagyok a másik társaságára, amikor nem áll minden glédában nálam. Mert nem hencegni akarok, hanem beszélgetni.

3. Ne ítélkezz

A szoros barátság elfogadásra is tanít: nem csak azzal lehetsz jóban, akivel ugyanúgy gondolkodtok, sőt, vele se fogtok mindenben egyetérteni. Fontos, hogy elfogadd a másikat olyannak, amilyen.

Az ítélkezik mások fölött, aki saját magával nincs rendben, nehezen fogadja el saját magát is, és ezt kivetíti másokra is. Lazulj el! Ne a tökéletességre törekedj, a kapcsolat, az, hogy számíthatsz a másikra, sokkal fontosabb.

4. Lépj túl a furcsaságokon

Mindenki életében vannak furcsa szokások, berögződések. Az, hogy egyre több ilyet tudsz meg a másikról, éppen azt jelenti, hogy egyre közelebbi kapcsolatba kerültök.

Ne akadj fenn ezeken, inkább próbáld megérteni, a másik mit miért csinál, lehet, hogy számodra is új, érdekes nézőpontokat ismerhetsz így meg.

5. Csináld tovább, szakíts rá időt

Lehet, hogy pár újonnan szerzett barátságról kiderül, hogy nem az igazi. De ne az legyen a válaszod, hogy akkor inkább maradsz a felületes játszótéri kapcsolatoknál. Keresd azokat a barátokat, akikkel egymásra vagytok hangolva, akivel tudsz őszintén és valódian beszélgetni! Mert szükséged van rá.

Forrás: mother.ly

Ez is tetszeni fog