Quantcast
Kezdőlap Ti írtátok... Mit tegyek az adventi naptárba?

Mit tegyek az adventi naptárba?

pottyos

A karácsonyt megelőzően egyre több szülő vesz/készít adventi naptárat a gyereke(i) számára. Itt olvashattok néhány ötletet a gyors, praktikus megoldásokról.

De az internetnek köszönhetően fellelhetők bonyolultabban elkészíthetőek és időigényesebbek is, sőt, gyakorlatilag már bármilyen, szó szerint bármilyen adventi naptárhoz találunk segítséget. Viszont az már nehezebb dió, hogy mivel töltsük tele… Az anyukás csoportokban évről évre halmozottan kerül elő ez a téma, és a legtöbben kétségbeesnek, mert nem akarnak ötlettelenül csokit cukorral meg nyalókával rakni a zsákokba/zsebekbe/fiókokba, viszont 24 különböző apróságot sem tudnak összegyűjteni. Ez inspirált az alábbiak elkészítésében. Két korcsoportra bontott listával szeretnék segítséget nyújtani azoknak a szülőknek, akik kreatívan szeretnék megoldani a gyerekek naptárának feltöltését. Jó szemezgetést 🙂

Apróságok kicsiknek:
1. kisautó
2. egyszerűbb mini játékbaba
3. világító kislabda
4. csörgős labda
5. kisméretű mókakocka
6. buborékfújó
7. állatos hűtőmágnes
8. karcsat
9. hajgumi
10. hajcsat
11. formaszappan kézmosáshoz és/vagy fürdéshez
12. formaszivacs fürdéshez
13. szívószálas szörp
14. mini csodaspirál
15. 6 db-os lemosható zsírszínes
16. süteményszaggató formakocka
17. lufik
18. ujjbábok
19. kispárnahuzat
20. textil leporelló
21. kedvenc mini mesefigura
22. egyszerű kirakós
23. ütő labdával
24. gyurma


Kép forrása: https://www.alkupon.hu/img/71_Hello-Kitty-ekszer-szett-gyerekeknek_3jpg.jpg

Az ovis korosztálynak már „komolyabb”, összetettebb ajándékokkal is készülhetünk, több napos, heti blokkokat készítve, de akár a teljes naptár is épülhet egy tematikára.

1. Sokrészes kirakós elosztva minden napra úgy, hogy a napi adag részeit össze lehessen illeszteni; így karácsonyra elkészül a teljes, nagy kép.
2. Nagycsoportosoknak már lehet készíteni kincses térképet, aminek darabjait összeillesztve megtalálhatják az ajándékot.
3. Sok kiegészítős babaház. Minden nap (vagy 2-3 napos blokkokban) egy-egy újabb szoba bútorait, kiegészítőit, lakóit lehet elrejteni, és mindenképpen az utolsó, a legnagyobb meglepetés a babaház.
4. A babaház mintájára lehet játékkonyha is.
5. Kézműves készlet. Egymás utáni napokon hasonló technika eszközei kerüljenek a naptárba, vagy olyanok, amik egymással kombinálhatóak (pl. zsírkréták és vízfesték).
6. Nyomdakészlet.
7. Kisméretű habtapi (ha valaki tudja ennek a hivatalos nevét, kérem, írja meg, köszi  ). Napról napra tovább bővíthetőek a már meglévő elemek.
8. Színezhető táska vagy játék, színező kártyákkal kiegészítve. Egyik nap a színes filctollak az ajándékok, aztán a táska vagy játék, végül a kártyák, amin különbözően kifestve látható a táska vagy a játék. Ha sikerül a kártyákon lévő módon kiszínezni az ajándékot, akkor jöhet az „igazi” ajándék. Ez lehet valami apró játék vagy gyümölcs is.

Kép forrássa: http://kinaiwebaruhaz.hu/30892-147383-thickbox_default/1x-kreativ-design-gyerek-babakonyha-jatek-hangot-ad.jpg
Kép forrása: http://kinaiwebaruhaz.hu/30892-147383-thickbox_default/1x-kreativ-design-gyerek-babakonyha-jatek-hangot-ad.jpg

Remélem sikerült inspirálnom benneteket ezzel a kis ötlethalmazzal. Várjuk szeretettel a ti saját megvalósított ötleteiteket, képpel, leírással, vagy ahogy szeretnétek!

Ez is tetszeni fog