Quantcast
Kezdőlap KedvencekTudatos gyerekkor Mosás: Mi sem természetesebb!

Mosás: Mi sem természetesebb!

Pöttyöslabda

A mérgező anyagok egy része (egy jelentős része) a bőrünkön át kerül a szervezetünkbe. Biztosan hallottad már, miszerint egy arckrémet talán jobb megenni, mint a bőrünkre kenni, mert úgy kevesebb méreganyag szívódik fel belőle. De nem csak a kozmetikumaink, a tisztítószereink is hemzsegnek a káros anyagoktól. Ha nem elég figyelmesen választjuk meg őket.

Emlékszem, amikor a kisbabámat hazavittem, mennyire aggódtam a mosószerek, öblítők miatt. Kezdő anyukakánt simán bedőltem a marketing gépezeteknek és megvettem a kemikáliákat tartalmazó mosószereket, ahelyett, hogy a természetes megoldások felé fordultam volna, ami nem csak a babám bőrének, de az egészségének is jobb. Késő bánat, eb gondolat, de ha neked még pici a babád, vagy még csak most fog megszületni, semmiképp nem javasolnám a vegyszerhasználatot!

Talán ismerős a képen látható anyag: igen, ez a mosódió! De van egy jó hírünk! Nem kell többet vászonzsákokba raknod a diót, vagy számolgatni, hogy hány darabot kell a mosógépbe tenned. Próbáld ki a Herbow mosódiós labdáit, amik nem csak szupermenőn néznek ki, de a használatuk is egyszerű, és nagyon kényelmes: csak be kell dobni a dobba, és már indulhat is a program! A háló is biológiailag lebomló anyagból készül, így emiatt sem kell aggódnod.

Mosódió, mint alternatíva

A mosódió és az ebből előállított különféle tisztítószerek jó megoldást nyújthatnak azoknak, akik tiszta és vegyszermentesen mosott ruhákra vágynak – például Neked és a kisbabádnak, vagy a gyermekednek. Az illata, állaga talán kicsit eltér a mosógépből kiteregetett ruháknak, de a tudat, hogy környezetbarát módon szabadultunk meg a piszoktól és a kellemetlen szagoktól, bőséggel kárpótol bennünket. A Balance System technológia felhasználásával a Herbow a mosódiót egy jótékony hatású (B.S Regen) természetes mikroorganizmus kultúrával kezeli. Eredményeképpen annak korábbi, savanykás szaga megszűnik, és a ruha hosszú ideig illatos marad! Ha ez nem lenne elég, a további illatosításról sem kell lemondanunk, de erről majd később.

A mosódió egy ázsiai fa kemény héjú termése, amelyet önmagában, esetleg ledarálva, vagy folyékony mosószerré alakítva használnak immár világszerte. A mosódió fa termésének héja szaponint tartalmaz, mely a vízben oldódva hasonló tisztítóerővel bír, mint a szappan. De nem csak ennyire képes:

  • növényi szappanként vízben oldva megköti a szennyeződéseket, zsírokat
  • antibakteriális hatású
  • ekcémával, allergiával küszködők is nyugodt szívvel használhatják
  • fertőtlenítő hatású
  • nem roncsolja a textíliát
  • nem fakítja a színeket
  • teljesen környezetbarát
  • megbízhatóan működik 30-tól 95 C°-os mosási hőmérsékletig.

Nem csodaszer!

Azért ne várd a mosódiótól, hogy lekörözi a legmodernebb, laboratóriumban fejlesztett mosószereket, mert nem fogja. De! Ugyanolyan minőségben képes kiszedni a kevésbé szennyezett ruhákból a szagokat és a kisebb foltokat anélkül, hogy bármilyen káros anyagot juttatna a környezetedbe, vagy a bőrödbe. Ha nem vagy teljesen elégedett a végeredménnyel, akkor rendelkezésedre áll még a folteltávolító vagy pedig az illatozó mosóparfüm család, amiket használva garantáltan nem támad hiányérzeted.

Ha még nem tetted, akkor érdemes kipróbálnod ezeket a mosódiólabdákat! Amellett, hogy barátságos áron kaphatók, tudnod kell, hogy egy labdával 5 adagnyi ruhát moshatsz ki, így teljesen vegyszermentesen moshatod a kisbabád, vagy a saját ruháidat, és olyannyira környezetkímélő a Herbow, hogy az összegyűjtött mosólabdáidat vissza is küldheted nekik – cserébe 10% kedvezményt kapsz a következő vásárlásból! Hogy pontosan tudd követni az utasításokat, látogass el a weboldalukra.

A mosódiót már évszázadok (ha nem ezredek) óta használják Délkelet-Ázsia, India, Nepál, Pakisztán és Indonézia területein, így éppen itt az ideje, hogy mi is átvegyük ezt a jó (és rendkívül környezetbarát) szokást! Én már kipróbáltam és nekem remekül bevált!

Ez is tetszeni fog